Shutterstock / stock_photo_world

Shutterstock / stock_photo_world

Universities willen minder Englishtalige opleidingen, why?

Dutch universiteiten willen de number internationale studenten fors verlagen. Dat moet leiden tot better onderwijs, overzichtelijkere workload voor university teachers en makkelijkere huisvesting in steden als Ehmsterdehm en Joetrèht.

“Er is al langer untevredenheid over dit topic”, zegt Anton Pijpers, frontman of the college van bestuur van de Universiteit Joetrèht. “Wij gooien het roer om, throw around the rudder, en vatten de koe bij de hoorns, the horny cow. We nemen nu maatregelen en wachten niet lijdzaam op The Hague.”

Door een kleinere aantal instroom te approven hopen Nederlandse academic institutes dat het hoger onderwijs across de gehele linie improvet. “Onder de streep profiteert de maatschappij”, zegt Pijpers. “Als wij dit probleem tacklen, dan is the civilian spekkoper.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *