Shutterstock / Maciej Kopaniecki

Shutterstock / Maciej Kopaniecki

Skater beschermt lichaam goed tegen val met T-shirt, broek en een petje

Het is ‘safety first’ voor de Amsterdamse skater Reinierdo. Hij heeft zich superveilig aangekleed en zich stevig in een T-shirt, korte broek en een petje gehesen. “Om de val te breken”, zegt Reinierdo, terwijl hij een klopje op zijn marine blauw Dickies shorts geeft. Hij zet af en rolt richting de rail die over de twintig treden tellende trap loopt in de buurt van station Sloterdijk om een kickflip backside lipslide vanaf te proberen.

Als de truc mislukt glijdt hij een stukje via zijn ribbenkast de trap af. “Goed dat ik mijn Carhartt-T-shirt aan heb”, zegt Reinierdo, die nu uit de mond bloedt. Hinkelend pakt hij zijn bord en hij strompelt terug de trap op. “Mijn vrienden noemen me een fucking nerd”, zegt hij, terwijl hij opnieuw vol voor zijn truc gaat. “Ze vinden een pet dragen ter bescherming van je hoofd iets voor losers.” Halverwege de backside lipslide blijft zijn voorste truck hangen en Reinierdo valt op zijn achterhoofd. “Voor mij staat de veiligheid boven alles”, brabbelt hij boven het geluid van de ambulance uit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *