Shutterstock / Lithuaniakid / voronaman

Shutterstock / Lithuaniakid / voronaman

Burgerwacht neemt heft in eigen hand en helpt politie met administratief werk

De politie heeft het de laatste jaren te druk om al hun werk goed uit te voeren. Het komt daarom steeds vaker voor dat burgers het heft in eigen hand nemen en werk van de politie overnemen. Deze zogeheten burgerwacht helpt de politie nu ook achtergebleven stapels administratief werk weg te werken.

“De politie heeft het heel erg druk. Personeelstekort en toenemende criminaliteit zorgen ervoor dat er stapels administratie op de kantoren liggen. Als zij dit zelf niet kunnen oplossen doen wij dat maar dachten we hier”, zegt Mart de Wijk, leider van de burgerwacht uit Amstelveen. “We laten niet zomaar iedereen erbij en iedereen tekent een verdrag met bepaalde regels.”

De Wijk geeft toe dat hij het niet alleen voor het algemeen belang doet. “Het geeft zo’n voldaan gevoel om een bijgewerkt proces verbaal in de archiefkast te gooien, ik kan het bijna niet uitleggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *