Shutterstock / SeventyFour

Shutterstock / SeventyFour

In Småland achtergelaten kinderen beginnen eigen samenleving

De kinderen die ondanks vele omroeppogingen niet zijn opgehaald uit het speelparadijs van IKEA zijn een eigen samenleving begonnen.

“Ik was 4 toen mama en papa mij achterlieten om samen naar eetkamerstoelen te kijken. Op een gegeven moment ging de winkel dicht en werd het donker, toen wist ik eigenlijk al wel hoe laat het was. Ik heb me meteen bij de andere achtergelaten kinderen aangesloten en daarna zijn we begonnen aan de eerste contouren van onze inmiddels uitstekend functionerende parlementaire democratie”, aldus de 9-jarige Elsa, die op dit moment aan de macht is.

Siem (7) zit op een plastic paddenstoel te spelen met een dinosaurus. “Ik zorg voor het eten. In de winter haal ik Zweedse balletjes uit het restaurant en ‘s zomers leven we op softijsjes uit de automaat.” Zijn dino maakt brullende geluiden. “Qua voedingswaarde houdt het natuurlijk niet echt over, maar het werkt, we zijn gelukkig en er zijn genoeg verhalen van kinderen die er heel oud op zijn geworden.”

De 5-jarige Evi is boswachter in het magische bos, reddingswerker bij de ballenbak en dichter des Smålands. “We kunnen de hele dag op de zachte rots, iedere maand is iemand anders de baas en als je tien bent, mag je met pensioen. Wij hebben niemand meer nodig, zeker geen grote mensen. Domweg gelukkig, in Småland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *