Ikea ontwikkelt woonwijk Almere

Mensen bouwen eigen huis in Billytown

Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening in Almere, heeft zijn pleidooi voor particuliere woningbouw kracht bijgezet met een nieuwe en spraakmakende deal. Ikea’s nieuwste wijk wordt door de bewoners zelf aangelegd. Aanstaande woensdag tekent Duivesteijn een contract met het IKEA-concern voor de levering van vijfduizend individuele huizen en inboedels voor Billytown. De voorintekening voor nieuwe bewoners loopt storm.

Een complete IKEA-woonwijk wordt opgetrokken rondom de nieuwe vestiging van het bedrijf in Almere-Oost, alles in het zo kenmerkende Scandinavische design. IKEA zorgt voor de infrastructuur, met Ansluta-riolering (€ 25 p/m) en Lampi straatlantaarns (€34,95 p/stuk). Het bedrijf neemt ook de horecavoorzieningen op zich, en belooft knakworsten voor een euro en onbeperkt frisdrank. De wijk kent verder een Expedit parkeergarage, een zeer grote ballenbak en verschillende sportvoorzieningen, zoals Tennisrekket tennisbanen en een Plæns wedstrijdzwembad.

Duivesteijn: “Nederlanders hebben van oudsher een echte pioniersgeest. Iedereen heeft wel eens een IKEA-bed of -kast in elkaar gezet, een huis moet dan ook geen probleem zijn. We hebben de toezegging dat er extra streng wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van voldoende schroefjes in de pakketten, om frustraties te voorkomen.” De straatnamen zijn in samenwerking met IKEA gekozen. Zo is er het centrale Billyplein en het Kramforsplatsoen. Een woning aan de luxere Ektorpsingel is al verkrijgbaar voor € 200.000,- exclusief bezorg- en montagekosten. De goedkopere Malm-driekamer-appartementen aan de Faktumstraat zijn er (wederom exclusief bezorg- en montagekosten) al vanaf 150.000 euro.

Duivesteijn noemt de samenwerking een passende oplossing voor de nijpende problemen op de woningmarkt. “Politiek en markt weten soms niet wat de bevolking wil en IKEA springt in dit gat. Ze hebben bewezen op de hoogte te zijn van de wensen van de hedendaagse consument. Met maar 200 winkels boekte het bedrijf vorig jaar 2,5 miljard euro winst, terwijl Nederlandse woningcorporaties en projectontwikkelaars juist miljarden moesten afboeken.” Gustav Eriksson, woordvoerder van IKEA Nederland, is ook blij met de gemaakte afspraken. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de woningen in een recordtijd verkocht zullen worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nadeel van zo’n Billydorp is dat je als bezoeker langs alle straten van de wijk wordt geleid. En wat is er bekend over de openingstijden? Gaat de wijk onder SGP-premier Rutte op zondag dicht? Zoals
Ze in Zweden zeggen: gødköp is dørkœp.

Reageer
gravatar

Ik heb dat ding net in elkaar geschroefd komen ze met een terughaal actie. Nu moet ik in de kartonnen doos slapen waarin het huis geleverd was.

Reageer
gravatar

Een geniale vernieuwing in de woningbouw en woningmarkt.. de markt komt naar je toe.. of sterker, jij bent de markt.. of nog veel sterker.. jij maakt de markt..

Zelf bouwen vormgeven en inrichten – een jaartje sebatical kan er wel vanaf.. Wat denk je van de vele originele vormen en concepten – de inbreng van nieuwe materialen. Schoenlapper henk heeft namelijk zijn Ikea gevoerde dakwerk afgewerkt met echt schoenleer – elk jaar even in smeren met Wax-a-roof en je kunt er weer tegen aan.

Ingrid heeft een bloemisten shop en heeft haar balkon aangekleed in haar idee over groen leven – de balkon wordt verstevigd met het daarvoor ontwikkelde systeem balken en de balkon bomen staan er mooi bij..
Ze plukt er elke morgen de vruchten van.

Zelf bouwen en je denkt aan dingen – door het delen van kennis en ervaring worden tekorten van het verleden voorkomen. Zo is menig ontwerk voorzien van de nodige digitale technieken. Mensen kunnen elkaar stookkosten delen door warme lucht rond te leiden van huis naar huis – scheelt behoorlijk in de stookkosten.

Waarom eigen stenen als niet bewerkt blokken hout?

Reageer
gravatar

Heb een eerst maar eens een beginnersmodel aangevraagd, het plintmodel opberghok Leif Ove voor Chihuahua’s en Marmötten (€ 78,95). Lelijk de vingers gekneld toen dit hele zaakje van Ingmar Kamprad (En Anderen) instortte voor ik het diagonale ijzeren kruis aan de achterwand kon bevestigen. Het bleek dat ik de schroeven Törken (met 3/8 draad) met de gerecyclede verpakkingsdoos (Tondös) had weggegooid. Stom natuurlijk; mijn vrouw zei nog “zijn alle schroefjes wel compleet, want bij fauteuil Knödelson moesten we ook al afzien van de armleuningen door ontbrekend rateltje (los € 1,25) en ratelschroeven”. Maar ik was al als een blind paard aan de gang, uitgedaagd door een onbegrijpelijk handleiding en het eerdere fauteuildrama.
Na een bezoek aan de Huisartsenpost kan ik de vingers weer redelijk bewegen, maar pianospelen is er de eerste maanden niet bij.
Ik hoe het nu maar bij het het tuinschuurtje Skievhüs dat alleen maar gespijkerd hoeft te worden. O ja, van Adrie en Annemarie nog een leuke beterschapskaart gehad: met de afbeelding van een ijzeren kruis met eikenloof.

Reageer
gravatar

Namens de directie van IKEA-internationaal distantiëren wij ons van de misleidende berichtgeving op deze site.
Er is geen sprake van dat wij overeenstemming zouden hebben met de heer van Duivenstein of met de stad Almere.
Wel is correct dat wij in onderhandeling zijn met diverse Nederlandse gemeenten. De gemeente van de heer Duivenstein heeft ook op onze groslijst gestaan, maar gezien de te nauwe banden van burgemeester Jorritsma met de Nederlandse bouwlobby hebben we besloten deze gemeente van onze lijst te schrappen (deze mevrouw schond de vertrouwelijkheid en al spoedig vonden wij onze calculaties terug in de onderlinge lijsten van de Nederlandse bouwbedrijven). IKEA-internationaal verwacht medio januari nadere mededelingen te kunnen doen over gemeenten die wel met ons concern in zee kunnen.

Reageer
gravatar

NU extra speciale AANBIEDING voor de bouwers in Billystad

Onze speciale MECCANO-doos met maar liefst DUIZEND roestvaste onderdelen met voorgeboorde schroefgaten en nu GRATIS schroeven en moeren.

U kunt nu zelf VOORDELIG gereedschappen, zandauto’s, kruiwagens en hijskranen in elkaar zetten in elke gewenste maat en uitvoering.

NU MET EENMALIGE KORTING
speciaal afgestemd op Billystad.

Vraag NU onze catalogus met vele voorbeelden aan: http://www.meccano.com/

Reageer
gravatar

Krijgen de kindertjes in de kleuter- en peuterklas van Jøffie Køttekop dan ook aangelengde vlierbloesemlimonade? Dat lijkt mij toch wel het minste wat je mag verwachten in de IKEA-wijk!

Reageer
gravatar

Al die loei- en loeizware spaanplaatconstructies… ik zou toch eerst Van Bokhoven fks de draagkracht van ‘t onderliggend zand laten meten. Op een nieuw Atlantis zit niemand te wachten. Alhoewel, Annemarie in duikpak, dat lijkt me wel wat.

Reageer
gravatar

@15,

Wat er mis is?

-Hm, Bruijzeelkeuken kan niet meer, want Bouterse levert geen hout meer aan Nederland!

-De laatste Hollandse dakdekker viel onlangs van het dak. Hij werd vervangen door een goedkopere Bulgaar, maar die gast kan ook uit Roemenië komen. Ach, zolang ik maar niet teveel betaal kan het mij niet boeien.

-Poolse timmerman, idem.

Tja, Nederland is veranderd, he!

BTW, die handleidingen van IKEA zijn in meerdere talen te verkrijgen. Dus uw Poolse, Bulgaarse, Roemeense of als u erg nationalistisch bent, uw Nederlandse timmerman/werklui kunnen altijd aan de slag met die IKEA-woningen.

Ik vind ze wel wat prijzig, dus ik wacht wel tot het opruimingsuitverkoop begin volgend jaar. Dat komen de nieuwe modellen.

Reageer
gravatar

Ja Jari, (@ 5) jatten (copy/paste) van de Ikea site kan ik ook, kijk maar:
http://www.boklok.com/Sverige/om-villan/
Daar staat dan Jari’s mooie citaat. In het Zweeds dus terwijl Jari toch echt een Fin zou zijn. Hier dan een antwoord van diezelfde leuke site in het Noors, speciaal voor copycat Jari:
“På midten av 90-tallet innledet Skanska og IKEA et samarbeid med mål om å bygge kvalitetsboliger for folk flest. Resultatet ble BoKlok – boliger av høy kvalitet som mange har råd til”

Reageer
gravatar

En nu net nadat ik een stacaravan van Lego heb gekocht op camping ‘Jolige Jorritsma’ te Almere.
Ik kan deze wel afbreken maar dan zit ik met vijf vuilniszakken Lego blokjes.

Reageer
gravatar

Wat een afzetters:
“Een woning aan de luxere Ektorpsingel is al verkrijgbaar voor € 200.000,- exclusief bezorg- en montagekosten.”

We praten wel over Almere, hoor! Daar krijg je normaal gesproken geld bij, als je aan die kant van de file op de A6/A1 gaat wonen…

Reageer
gravatar

Is dat arbo-technisch wel verantwoord, als je in je eentje een dakkapel omhoog houdt terwijl je vriendin er achter komt dat de laatste schroefjes Knörft ontbreken?

Reageer
gravatar

Huh, en die Arie Duiventil gaat zeker zelf ook in zoon honduhok wonen. Die Arie heb in Den Haag un stadhuis gebout met alleen maar badkamerteguls. Lekkuh jonge.
Dr is bytheway geen Pool die Ikea-foldurs kan lezu. Dus da wor niks in Almeru.

Reageer
gravatar

Vi har en idé om hur du ska kunna köpa en ny, fin villa utan att det kostar som ett ny, dyr villa. Egentligen är det en gammal IKEA-idé, nämligen att det blir billigare om du gör en del av jobbet själv. Vi gör det svåra och jobbiga, och du gör det enkla och roliga. Och vips, så har du ett nytt hus

Reageer
gravatar

@ Bassos: het wordt me koud om het hart.

Reageer
gravatar

@Valsemunter der Schijn-elité

Gas in Almere? alleen het oude deel van Almere heeft gas dus dat kan niet. Voor de bel moet je even kijken in je meterkast.. Daar vind je de schroef D7 en die moet je vervangen voor A3. Gratis op te halen bij je Ikea vestiging.

Reageer