Handleiding belastingconstructie Ikea gevonden

Europese Commissie heeft bewijs in handen

De Europese Commissie heeft bewijs in handen dat Ikea voor bijna een miljard euro aan belasting heeft ontweken. Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) heeft namelijk een handleiding voor de belastingconstructie gevonden. In de handleiding wordt in zes eenvoudige stappen schematisch uitgelegd hoe je, via een tweede bedrijf dat de patenten regelt, de belasting door middel van een web van rechtspersonen in onder andere Nederland, Luxemburg en Liechtenstein kunt ontwijken.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geeft niet, de uiteindelijke Monster Fis-quiZ Optelsom , klopt het geld wel uit uw zak, met de complimenten van wegkijkende fiscus ambtenaren onder het motto “Paradise for a few Hell for the most”.