Studio Speld: Lisanne Vegt & Shutterstock / DC Studio / artapartment / Andrey_Popov

Studio Speld: Lisanne Vegt & Shutterstock / DC Studio / artapartment / Andrey_Popov

Wij gaven alle vertrekkende politici ongevraagd carrièreadvies

Er is deze zomer een grote leegloop ontstaan in de Tweede Kamer. Veel politici besloten dat het tijd is voor een nieuwe generatie en ze iets anders willen gaan doen, maar wat? Wij geven ze ongevraagd carrièreadvies.

Mark Rutte – leraar maatschappijleer en parttime premier voor BBB
Mark Rutte kan zich gaan richten op zijn grote passie: lesgeven. Om maatschappelijk betrokken te blijven kan hij daarnaast één ochtend per week premier worden voor de BBB.

Sigrid Kaag – lijsttrekker voor Movimento Liberal Social in Portugal
Sigrid Kaag kan haar internationale ervaring inzetten als lijsttrekker voor de Movimento Liberal Social in Portugal. Ze kan zich gaan inzetten voor het nova liderança. Wel oppassen voor misogynão.

Wopke Hoekstra – meetlat maximale lengte bij de Python
Hoekstra zou zijn vele kwaliteiten het beste kunnen benutten als meetlat maximale lengte bij de Python. Langer dan Wopke? Helaas meneertje, daar kunnen we niet aan beginnen.

Renske Leijten – deurwaarder
Renske Leijten is door de toeslagenaffaire expert op het gebied van schulden. Het beroep van deurwaarder past haar daarom als een schoen tussen de deur in de Bijlmer.

Carola Schouten – memoires schrijven
Carola Schouten kan zich het best toewijden aan het schrijven van haar memoires: Ik, Carola. Daarna volgt het filmscript. Cillian Murphy als Gert-Jan Segers. Jonah Hill als Wouter Koolmees. Hollywood zal nooit meer hetzelfde zijn.

Farid Azarkan – podcast met Lilian Helder
Azarkan en Helder floreren met een uiterst herkenbare podcast over lifestyle, dingen waar ze dankbaar voor zijn en hoe irritant het is als de badkamervloer nat is en dat je dan natte sokken krijgt. Maar het gaat natuurlijk ook over de Tour de Femmes.

Lilian Helder – podcast met Farid Azarkan
Volgens ons zijn die twee een match made in heaven. Allebei mens, allebei ex-politicus: daar ga je al.

Peter Kwint – filiaalmanager Bijenkorf
Peter Kwint wil vast eindelijk weer een keer een pak aan. Wij stellen daarom voor: filiaalmanager van de Bijenkorf.

Liane Den Haan – vrijwilliger in het bejaardentehuis
Den Haan zal zich zoals altijd inzetten voor de rechten van de bejaarden. Met een beetje geluk en hard werken kan ze alvast een plekje reserveren voor de toekomst.

Pieter Heerma – wachtgeld
Heerma weet gewoon echt nog niet wat hij wil worden later. Hij kiest er daarom voor zo lang mogelijk te rentenieren op het wachtgeld vanuit Den Haag.

Sylvana Simons – Sylvana Simons
Sylvana Simons kan het beste gaan voor de functie van Sylvana Simons (1 fte). Vereisten: je bent Sylvana Simons. Sylvana Simons past volgens ons goed in het profiel.

Corinne Ellemeet – kledingwinkel voor lange kinderen
Speciaal voor kinderen die op jonge leeftijd al zo lang zijn als volwassenen. Kunnen ze dan niet beter gewoon kleding kopen op de volwassenenafdeling? Misschien wel. Maar ja: je moet je dromen najagen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

mageneaiun zink bakkelier lithium titaniun uranium ammoliedt diabolic enzyn mathematique aeri dynamique deconstruct wrong incentive thermique, 1 is best alk rest is desire 2 almost deadth close to no more dearth penny lost but wasisn’t ofthf to drop bower garden dig severerance unconstble crash eloquence shirt dress pass. Ydhtd fysdadifoutfy.

Reageer
gravatar

titanium (=m) gietijzeren hoefijzers slagwerk geenbestuursmateriaalhoor hekwerk Heras groenetrui Heras in het hekwerk elektriciteitsmasten netwerk aansluiting zier moer schroef bout moer nee, nomontytrhrhrh.

gravatar

Ik zou graag nog een paar adviezen geven.

Baudet en van Meijeren zou ik graag adviseren absurdistische verhalen te gaan schrijven. Wellicht zouden ze onder het opseudonie. fles bordeau en zak lavendel kunnen schijven.

Timmermans zou ik graag adviseren om met pensioen te gaan en te gaan tuinieren bij een villa in het Limburgse heuvelland.

Reageer
gravatar

Oh ja dat tranen dal tijdens was vanwege die ene vriend, die er nog was. John said can we just stay out? Yes you can. What is? Your friend’s crave. Probably no one.