Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Van der Plas: ‘Wel zo transparant naar de kiezer om er voor de verkiezingen al een puinhoop van te maken’

De afgelopen dagen gaat het alle kanten op bij de BoerBurgerBeweging. Caroline van der Plas wil alleen binnenlandse premier worden, of toch iemand anders voordragen, het deze week bekend te maken of over een maand. Het oogt allemaal rommelig, maar volgens Van der Plas is het juist de bedoeling om transparant te zijn naar kiezer.

De BBB-voorvrouw legt uit: “De kiezer moet wel weten waar die aan toe is. Daarom laten we nu zien dat we er een puinhoop van kunnen maken, dan weet de kiezer zeker dat we dat ook na de verkiezingen gaan doen.”

Politiek analist Nynke de Zoeten: “Het hele idee dat je als premier Nederland kan besturen zonder blik op Europa, laat staan de rest van de wereld, komt tamelijk wereldvreemd over. Om vervolgens te roepen dat je eigenlijk vooral geen nette kleren aan wil doen, tja wie gelooft dat? Maar uiteindelijk is dit allemaal strategie om te laten zien dat het straks ook een zooitje wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp het niet. Je kunt toch gewoon met een trekker naar Brussel of Straatsburg? Wel eerst de modder er af wassen, anders wordt het inderdaad een puinhoop.

Reageer