Shutterstock / Mikhaylovskiy

Shutterstock / Mikhaylovskiy

Op deze gezonde basisschool gaan kinderen lekker buitengamen

Wie zegt dat kinderen tegenwoordig alleen maar binnen zitten te gamen? Deze basisschool ziet erop toe dat kinderen buiten lesuren heerlijk met elkaar buitengamen.

Directeur Tanja Hoefmans ziet er persoonlijk op toe dat alle kinderen hun spelcomputer mee naar buiten nemen. “Bij ons op De Triangel weten we hoe belangrijk frisse lucht is voor een kind. Op andere scholen zien we kinderen de hele dag binnen gekluisterd aan hun mobieltjes. Terwijl niets zo gezond is als lekker met elkaar Fortniten op het schoolplein. Op De Triangel zeggen we daarom: hup, naar buiten met die Nintendo’s!”

“Dit is echt hoopgevend”, zegt kinderpsycholoog Mimi Aaltjes. “Natuurlijk is het maar één voorbeeldje, maar als andere scholen zien dat deze kinderen genieten van de buitenlucht terwijl ze naar hun scherm staren, gaan zij buitengamen misschien ook meer stimuleren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In mijn tijd hadden we geen triangel, maar een schoolbel.

Met gamen bedoelt Tanja waarschijnlijk met gamen spelletjes spelen. Dat zie ik op de foto helemaal niet. Geen tikkertje, geen knikkeren, geen verstoppertje, geen touwtje springen, geen voetballen, geen hoelahoep. Geen glijbaan of zandbak te zien, laat staan schommels.

Wat moet het worden met onze jeugd, die al hun vrije tijd op hun reet doorbrengen.

Reageer
gravatar

Bejaarde oma, ik heb steeds gedacht dat ik met mijn 86 levensjaren oud (en niets bijgeleerd) ben, maar volgens mij bent u de laatste 25 jaren niet meer buiten geweest. De door u genoemde spelletjes zijn al een kwart eeuw onbekend bij de jeugd. De jongeren maken zich nu druk om de Samsung Flip; niet te verwaren met de VlaFlip uit de jaren ’70.