Shutterstock / Ground Picture

Shutterstock / Ground Picture

Vrouw met wie het goed gaat verzekert je dat het goed komt

Een vrouw met wie het heel goed gaat, verzekert je dat het goed komt. De vrouw, die dankzij haar opleiding, ideologie en kansen in het leven al jarenlang redelijk zorgeloos en relatief moeiteloos haar upper middle class-positie in Nederland inneemt, verzekert jou dat je ‘geloof moet houden dat het goed komt’, omdat dan ‘alles goed komt’.

Het is natuurlijk niet toevallig dat juist deze vrouw je verzekert dat het goed komt: je hebt de vraag specifiek aan haar voorgelegd omdat het al goed met haar ging. Had je het aan je nagenoeg dakloze oom Benny gevraagd? Benny had je waarschijnlijk geantwoord dat er een zeer gerede kans is dat het helemaal niet goed komt: kijk maar naar Benny. Maar de vrouw, die een koophuis, een stabiele relatie, studerende kinderen en een recente promotie op werk in haar achterzak heeft, deze vrouw, zij weet het honderd procent zeker: “Alles komt goed”, zegt ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *