Shutterstock / Fungi Design

Shutterstock / Fungi Design

Kabinet vergadert op gammel bootje in de Hofvijver om crisissfeer kracht bij te zetten

Er heerst een crisissfeer in het kabinet bij de gesprekken over migratie, en iedereen mag het weten. Werden er woensdagavond al hekken bij het ministerie van Algemene Zaken gezet, op donderdag praten de bewindslieden verder op een gammel bootje in de Hofvijver.

“De VVD is duidelijk geweest: er moeten nú afspraken gemaakt worden”, zegt premier Mark Rutte, terwijl hij geagiteerd op zoek is naar een reddingsvest. “De instroom moet omlaag, dat heb ik mijn achterban beloofd.”

ChristenUnie-vicepremier Carola Schouten kijkt angstvallig of de Haagse kustwacht al in zicht is. De grote vraag is of dat voor het kabinet de redding of juist een pushback betekent. “Voor ons is asiel een heel principieel punt”, benadrukt ze. “Het gaat om menselijkheid.”

Het is nog onduidelijk of het kabinet de vergadersessie overleeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoop van harte, dat er een groot ‘sinkhole’ in de Hofvijver ontstaat. Daar werken reddingvesten zelfs niet meer. Mijn advies is: Stem binnenkort nu eens is op een andere partij.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen ze beter in de Bijlmer of een andere pauperwijk gaan vergaderen. Dan zien ze tenminste hoe ze Nederland in de vernieling helpen.

Reageer