Shutterstock / Studio Speld / Lisanne Vegt

Shutterstock / Studio Speld / Lisanne Vegt

Baby uit baarmoeder gewaaid

Vanochtend is er door een windvlaag van 120 km/uur een baby uit de baarmoeder gewaaid. “Ik moest toch elk moment bevallen, dus het kwam eigenlijk wel goed uit”, aldus de kersverse moeder. De baby woei met een golf vruchtwater ter wereld en werd meteen schoongespoeld in de hoosbui. “Beetje jammer dat ik al slalommend drie omvallende bomen moest ontwijken toen ze eruit vloog, maar verder helemaal prima.”

De moeder wilde eigenlijk in een bad bevallen en was in eerste instantie teleurgesteld dat de storm roet in het eten gooide. “Maar je houdt er altijd rekening mee dat een bevalling anders kan lopen dan je van tevoren in je geboorteplan vastlegt. En een storm brengt nou eenmaal een groot risico met zich mee dat het je kind uit je buik blaast en dat je vaarwel kan zeggen tegen je badbevalling.”

Eenmaal op de wereld vloog de baby meteen omhoog, maar gelukkig zat ze nog vast via de navelstreng. “Die hebben we toen maar niet meteen doorgeknipt. Dat komt later wel, dacht ik toen ik haar zo hoog boven me zag wapperen.” Moeder en baby maken het allebei goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, hielprik moest er eerst uit. Odds? Donderdag vandaag toch? Jaar 1871 net voorbij Moergestelschroefijzer. In buurt van Middle Bourg, hoirde ik het weer. Wel anders dan zo’n huis bouwen, kunstimatig.

Zeg je geen wijser?