Shutterstock

Shutterstock

Code oranje: hagelstenen zo groot als Boeingonderdelen

Het KNMI geeft code oranje af voor heel Nederland. Er worden hagelstenen verwacht zo groot als Boeingonderdelen. Deze meteorologische verschijnselen kunnen bij impact voor letsel of schade zorgen.

“De hagelstenen die nu vallen zijn echt van een andere orde”, zegt een woordvoerder van het KNMI. “Hagel ter grootte van een Boeing 757-wiel is geen uitzondering. Wij roepen iedereen dan ook op om binnen te blijven, het liefst in een schuilkelder.”

“Het is moeilijk om te voorspellen waar de grootste hagelstenen gaan vallen, maar in sommige delen van het land moet je echt denken aan formaatje passagiersvliegtuig. Dat zijn geen normale weersomstandigheden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *