Narudom Chaisuwon / Shutterstock

Narudom Chaisuwon / Shutterstock

Ongevaccineerde Jort (4) heeft midlifecrisis

De ouders van Jort hebben hem niet laten vaccineren. Daarom zit de vierjarige nu in een midlifecrisis en doet hij allemaal dingen die hij altijd al had willen doen, maar niet aan toe kwam of niet durfde.

Om maar niet te hoeven denken aan de existentiële vraagstukken waar hij mee rondloopt doet Jort de ene impulsaankoop na de andere. Het begon met een racefiets met zijwieltjes. “Zo’n mooie rode, weet je wel hoe hard die kan”, zegt Jort, terwijl hij op zijn chocoladesigaret zuigt. "Ik heb van die kralen op mijn spaken gezet en heb zelfs mijn Nijntje-stickers weer van zolder gehaald. Heel mijn fiets ermee versierd. Ik voel me niet jong, ik bén jong.”

In de buitenschoolse opvang kijkt de vierjarige verlekkerd om zich heen. Vooral meisjes van twee hebben zijn aandacht. “Okee, ze zijn dan wel half zo jong als ik, maar kom op. Het leven is kort, het moet gevierd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben ook tegen vaccineren. Ik heb namelijk gelezen dat van alle gevaccineerde kinderen maar liefst 11 voor hun vijfde doodgaan en van alle ongevaccineerde kleintjes maar 10,6! Als dat geen harde cijfers zijn, dan weet ik het niet meer.

Reageer
gravatar

Dommerik, je weet het inderdaad niet meer. Als je de cijfers omzet in percentages zul je zien dat jij er hartstikke naast zit. Bovendien gingen die elf zuigelingen niet door maar vóór hun vaccinatie dood.

gravatar

Inderdaad hebben wij in ons land vrijheid van domheid,. Volgens de grondwet, die in enkele opzichten een toonbeeld van domheid is, maar gelukkig veel minder dan basiswetten van de V.S.

gravatar

Sonja, het is nog veel erger!
Met het verhaal van Maartje Huvenaars en Bas van der Meulen hebben complottenbedenkers nieuw geschut tegen vaccineren in handen.

gravatar

Overigens is het niet netjes en fatsoenlijk om in het openbaar tegen jezelf te praten laat staan of jezelf te reageren. Zelfs niet onder de dekmantel van boomer-“humor”.

gravatar

Mijn zoveelste familielid hierboven bedoelt waarschijnlijk “op jouzelf te reageren”.
Hij is overigens nogal gevoelig voor mensen die de luie, humorloze neiging vertonen Steeds maar weer ‘je’ in plaats van jij of jou te zeggen.

gravatar

Die fantasie- en humorloze “heer” Sonja Viesman en de niet-corrigerende “Corrector” zijn duidelijk van Lotje getikt. maar gelukkig geen familie van mij en waarschijnlijk evenmin van Sonja van den Buuren.