Shutterstock / Fotoluminate LLC

Shutterstock / Fotoluminate LLC

52-jarige man die klaagt over midlifecrisis weet nog niet dat hij maar 56 jaar oud wordt

Het houdt hem enorm bezig, zo vertelt de 52-jarige Willem tegenover iedereen die het wel – en vooral niét – horen wil. De midlifecrisis. "Sinds mijn 50e verjaardag heb ik heel sterk het idee dat ik in de eerste helft van mijn leven te weinig bezig ben geweest met genieten", verzucht de Hengeloër, die sterk het idee heeft dat hij wat heeft te compenseren in de tweede helft. Wat Willem niet weet is dat hij in 2027 dodelijk in elkaar zal zakken.

Met een mengeling van trots, maar toch ook enige gene, toont hij zijn nieuwe sportieve auto. Een rode Porsche die binnen 10 seconden van 0 naar 180 gaat. "Ja, cliché he", lacht Willem ongemakkelijk. "Tien jaar geleden had ik je voor gek verklaard, maar nu ik over de helft ben snap ik wel waarom mannen toch voor zo'n autootje gaan", lispelt de IT'er. "Iets voor jezelf hebben, laten zien dat je het goed hebt aangepakt in het leven waardoor je nu zo'n auto kunt kopen… Domweg datgene kunnen kopen wat als dertigjarige onbereikbaar was voor je. Zoiets? Ik probeer de aanschaf vaak aan mijn omgeving uit te leggen, maar heb niet het idee dat ze het echt begrijpen. Blijkbaar is dit toch iets dat erbij hoort, als je de herfst van je leven betreedt.”

Ook jonge vrouwen vallen Willem steeds meer op, en daar baalt hij ergens toch wel van. "Dat vind ik inderdaad geen mooie eigenschap van me, ook vanwege mijn huwelijk, maar feit is dat ik steeds ouder word en de meisjes allemaal even oud blijven, haha. Ik heb een dochter van begin twintig, die komt wel eens met studievriendinnen thuis en dan merk je toch… vroeger toen ik zelf twintig was durfde ik zulke meiden niet aan te spreken, maar nu heb je een soort mentale evenwichtigheid bereikt, een nestorschap waarin dat allemaal vanzelf gaat. Ik verwacht verder niet dat er iets gaat gebeuren hoor, maar toch, het idee van 'nu of nooit' valt me wel zwaar. Moet je mij nou horen, volop in de midlife crisis! Gelukkig wordt het steeds meer een fenomeen waar je, ook als man zijnde, gewoon over mag praten."

Op 4 februari 2027 zal Willem op 56-jarige leeftijd worden getroffen door een fatale beroerte. De 3,5 jaar die hem nog rest zal hij vullen met leegte, compensatiedrang en quasifilosofisch gelul over wéér een jaar erbij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *