Ben kijkt uit naar midlifecrisis

Data-analist kan niet wachten op 'radicale omslag'

Ben Elker (31), data-analist te Bilthoven, kijkt uit naar zijn midlifecrisis. De Bilthovenaar zegt dat zijn leven de laatste tijd zowel persoonlijk als professioneel enigszins in het slop geraakt is. Hij hoopt dat het bekende psychologische fenomeen hem daarbij in de toekomst een handje kan helpen. “Het probleem is dat ik nu allerlei dingen maar voor me uit schuif. Spannende vakanties, een schuur bouwen, een motor kopen. Dat lijkt me toch zo mooi hè, zo’n midlifecrisis. Dat ik op een dag ineens het lef heb om dat allemaal gewoon te doen; gewoon een tatoeage nemen. Spannend! Heerlijk lijkt me dat!”

Elker zegt al tijden ontevreden te zijn in zijn huidige baan, en het lastig te vinden om het innerlijke vuur terug te vinden. “Het leven van een data-analist is lang niet zo afwisselend als de meeste mensen denken. De spanning die me in eerste instantie aantrok is er toch een beetje vanaf. Ik denk al jaren om er uit te stappen, maar steeds verzin ik een reden om toch te blijven. Zo’n midlifecrisis, dat is de oplossing voor mijn apathie. Het heeft ook zo iets ontzettend poëtisch: Na jaren hard werk een soort bekroning in de vorm van een radicale zelfontdekking. De oermens in je loslaten. Echt iets voor mij…”

Ben heeft ook al andere opties geprobeerd: “Een quarterlifecrisis, die heb ik even gehad. Ik ben niet zomaar data-analist geworden. Ik heb na mijn scriptie een paar weken flink getwijfeld, op zoek naar zingeving. Ik ben zelfs bijna op reis gegaan! Maar toen hadden ze bij het bedrijf van mijn oom een plekje vrij, en het was niet verstandig om zo’n kans te laten schieten.” Ook andere activiteiten brachten niet de radicale omslag die Ben had gehoopt. “Role playing games heb ik een tijdje geprobeerd. In de regen een beetje verkleed door een bos rennen; dan kun je net zo goed binnen zitten en World of Warcraft spelen. Dus dat heb ik toen vijf jaar gedaan.”

Ben zegt de eerste voortekenen van een midlifecrisis al te hebben opgemerkt. “Mijn haar is al een flink stuk naar achter opgeschoven. Als ik het goed kam heb ik al duidelijk inhammen! Ik heb de laatste tijd ook af en toe de neiging om iets radicaals te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld vorige week bijna mijn haar heel kort geknipt. En vrijdag was er een heel leuk feest, waar ik van plan was heen te gaan. Het lijkt me zo geweldig als ik dat over vijftien jaar allemaal gewoon doe!” Ben geeft vanaf zijn bank aan dat hij er zowel fysiek als emotioneel ‘helemaal klaar is.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het schijnt enorm crisis te zijn in Crisizië. Het aantal crises dat het land ontvlucht en een crisisbestaan in Europa opbouwt is schier niet meer te tellen. Er is sprake van een ware pandemie, waartegen onverkort optreden meer dan gewenst is. Zelf heb ik bijv al last van een 60%-crisis. Voordeel daaraan is, dat ik weet hoe lang het nog zal duren, maar of daarmee de kous ook af zal zijn???

Reageer
gravatar

Ach Ben, tegen de tijd dat je uitkijkt naar je threequarterlifecrisis, denk je over je midlifecrisis: “was het dat nou waar ik zo naar uitgekeken heb?”

Reageer
gravatar

Ik ben 32 en nadat ik dit had gelezen heb ik chinees bij de aldi gehaald met die foe jong high is toch bijna hetzelfde als if you build it he will come..??

Reageer