Shutterstock / Billion Photos

Shutterstock / Billion Photos

Voorzichtig positief resultaat: ‘Nederlander denkt zelf na, komt helaas wel tot verkeerde conclusies’

Het gaat met in Nederland minder slecht dan veel mensen vermoeden. Dat blijkt uit onderzoek naar de mate waarin Nederlanders zelf nadenken. “Mensen denken tegenwoordig een stuk meer voor zichzelf na”, zegt onderzoeker Jeurko Bier, “Ze komen helaas alleen vaak tot de verkeerde conclusies.”

Bier doet de uitspraken nadat eerder deze week het nieuws naar buiten kwam dat de vaccinatiegraad van kinderen onder de negentig procent is gezakt. “Hier zie je echt dat effect van het steeds meer zelf nadenken van mensen: we concluderen uit zulke cijfers dat tientallen procenten mensen inderdaad zelf nadenken. Wat ze alleen nog missen is dat stapje om ze te leren wat ze vervolgens moeten concluderen, en dat bijvoorbeeld het niet-vaccineren van je kinderen ronduit de verkeerde uitkomst is van het denken. Kortom: dit is vooruitgang”, beëindigt Jeurko Bier zijn betoog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat hebben wij eerder gezien, dat gepeupel zomaar bij een “referendum” verkeerde antwoorden gaf. Met die onzin zijn we toen onmiddellijk opgehouden. Ik ben niet geïnteresseerd in horigen die zelf nadenken.

Reageer
gravatar

Van Aert de Souza Faria, in van andere zijde helling als t ware achterwaarts van de klassieker staan de casseien omgekeerd, en slingert een capitano het bochten parkoers uit, krater knoop in driedubbele kuit, die kei leg op 13? En nr met boek signatuur. Bakkelei van smijt met helmen tegen de vloer. Van Aert grijpt mis en Franse eer staat op het pinchet, potlood is geen voorwerp, lichtgrijs leek het en in de laatste kilometer ging er een plankton af, zoals Pogi in honneurs ervoor deed, nr me panache est pastiche.

Reageer
gravatar

Het woord ‘denken’ moet voortaan alleen nog gebruikt mogen worden voor mensen die er voor doorgeleerd hebben.

Nee, dat is niet hetzelfde als iets na-papegaaien wat op TikTok staat, ofzo.

Reageer
gravatar

Laat dat denken toch over aan professionele denk kampioenen, zoals Robbie Jetten, Hugo de Jonge, Eric vd Burg.
Die weten wel hoe ze moeten zorgen dat het goed gaat met Nederland en de Nederlanders.

Reageer