Milos Ruzicka / Shutterstock

Milos Ruzicka / Shutterstock

Chemours wist al decennia van gezondheidsrisico’s PFAS maar wilde je niet ongerust maken

Chemiebedrijf Chemours (voorheen Dupont) verzweeg haar eigen decennialang durende PFAS-vervuiling. “We wisten al tientallen jaren dat het gebruik van PFAS de omgeving vervuilde en zowel het gewone publiek als onze werknemers doodziek maakte”, zegt een woordvoerder van de teflon-producent. “Maar we wilden de mensen niet ongerust maken.”

“We vonden je veel te jong om je te vertellen over de onafbreekbare, kankerverwekkende stoffen die dankzij ons in jouw lucht en water terechtkomen”, vertelt een woordvoerder van Chemours. “Daar zou je alleen maar wakker van hebben gelegen. Wat heeft dat voor zin? Laat ons nou maar lekker PFOA en GenX in het water lozen, dan kun jij lekker bezig zijn met je eigen dingen.

“Chemours betreurt dat onderzoeksprogramma Zembla het nieuws nu toch naar buiten heeft gebracht. “Wij van Chemours vinden dat je je omwonenden soms een beetje beschermen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let ook even op die nep D’66 er, een Vijlbrief noemen ze dat vwb zout en kanaal winning (was/is dat vrijwillig?), en die fractie mevrouw van SGP, hap uit de taart partij, en kunt u van te voren al even de schade op notuleren en zwart wit op schrift kader stellen? En de Bruijn beperkt ons Europees recht en mag blijven?, nog even geduldig blijven noemt u dat? Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig, met deze veile hell? Forgotten sons? Daughters of the Soho riots? Ff de Audi parkeren bij de flat in Rdam Zuid, allemaal de Euroborg in en rap een beetje, SCHAAM JE KAPOT voor je poen en wellustig heid!!!!

Reageer