Shutterstock / Inside Creative House

Shutterstock / Inside Creative House

Spreekbeurt Anne (12) gaat over haar 5 diagnoses

“Hallo allemaal, welkom bij mijn spreekbeurt”, begint Anne uit groep acht van basisschool De Vlinder in Amersfoort. De 12-jarige houdt haar spreekbeurt over haar vijf diagnoses. Terwijl de klas bij het digiboard komt zitten, kijkt ze zenuwachtig naar haar papiertje. “Ik heb AD(H)D, een depressie, een angststoornis, een aut…autis…mespectrumstoornis, dyslexie en dyscalculie.”

“Ik wilde het eerst hebben over Coca Cola, maar dat deed Mara al. Toen zei de juf dat ik ook kon praten over waarom ik soms kinderen bijt.” Anne heeft foto’s meegenomen van haar psycholoog, haar vaste apotheek en haar familie-opstelling. “Ik wilde ook mijn medisch dossier meenemen, maar dat mocht niet van mama."

Heel groep acht luistert aandachtig naar Annes verhaal over haar hulpverleners, de namen van stemmen in haar hoofd en de quiz over haar medicatie. Ook juf Sanne is erg positief over de spreekbeurt. "Het is belangrijk dat je kinderen op vroege leeftijd al leert wat ze de komende jaren te wachten staat.”

Volgende week is Tommy aan de beurt die gaat vertellen over zijn uithuisplaatsing en het drugslab van zijn moeder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt t beste meteen naar Yale University; modern poetry 20ste eeuw, daar was ik zelf even gelukkig om mijn hersens te kraken op een wijze die ik zelf zocht, met een beetje mazzel regent op een zomer middag als je er nog steeds weinig van begrijpt, wel geluisterd, het geeft zich niet makkelijk prijs, het is toon, het is dictie en burger schap is op afstand als fictie, troubles are here in every space and time.

You witness van wat ik zelf ook niet had kunnen denken of voorzien. En een enkeling verstaat je zeker en vast, a sequence of toss, in an other draw you would have won the laughing stock. Violets speak violins, unless there is a deep disuse of human touch.

If this tenue continue, we have a place just to sit and again some wind for the lush, the Dutch can be very unpolite, this disherits acquintance and natural value we trust.

Reageer
gravatar

Het lieve twaalfjarige meiske heeft AD(H)D, depressie, angststoornis, autismespectrumstoornis, dyslexie en dyscalculie en ze zit met zoveel ernstige problemen op een gewone basisschool en zelfs in groep acht?
Dat kan nooit en grapjes maken over iemand als zij is niet netjes.

“Het is belangrijk dat je kinderen op vroege leeftijd al leert wat ze de komende jaren te wachten staat” is dom gezegd als reactie op de stotterbeurt van een meisje die al jarenlang ernstige problemen heeft.

Reageer