Studio Speld / Shutterstock / Daniël Bergman

Studio Speld / Shutterstock / Daniël Bergman

Chiel (10) houdt spreekbeurt over hoe het echt zit met 9/11

‘Word wakker, groep 7!’

Groep 7B van de basisschool de Talisman uit Geldrop is vanmiddag wakkergeschud. De 10-jarige Chiel heeft veel losgemaakt met zijn spreekbeurt over hoe het nou écht zit met 9/11. “Het verhaal dat ze ons verteld hebben klopt niet, en iemand moet het tegengeluid geven.”

“De grootste leugen van de 21e eeuw”, zo begint Chiel zijn spreekbeurt. “Kijk en de eigenaar hè, die achterbakse Silverstein, die heeft die gebouwen voor honderden miljoenen laten verzekeren tegen terreuraanslagen. Toeval? Ik dacht het niet.” De 29-koppige klas kijkt ietwat verbouwereerd naar de beelden die Chiel op het digibord voorbij laat flitsen.

“Je kan een gebouw niet laten instorten met een vliegtuig, daar heb je explosieven voor nodig. Dat is al honderden keren bewezen, maar we worden onder controle gehouden door de elite. Pizzagate. De maanlanding. Graancirkels. Het is allemaal één grote leugen om ons dom te houden. En jullie maar buitenspelen. Stelletje schapen! Zien jullie dat dan niet?

”Juf Sanne probeert Chiel te onderbreken, waarna hij de aanval op haar opent. “En waar haal jij je informatie vandaan? De NOS zeker? Precies, dat dacht ik al. De PABO wordt al jaren gesponsord door het WEF, dat weet iedereen. Doe je eigen onderzoek, juf Sanne.”

“Zijn er nog tips en tops?” De klas valt even stil. “Oh, en de aarde is plat.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *