Nieuwsuur

Nieuwsuur bedenkt alvast hoe het Oekraïne straks kan beschuldigen van kernbom op Kyiv

Als er straks een kernbom op Kyiv valt, dan is Nieuwsuur voorbereid. De redactie is alvast aan het bedenken op welke manier Oekraïne daar tegen die tijd van beschuldigd kan worden.

“Je moet als journalist met elk scenario rekening houden”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Pieter Klein. “Als de nucleaire bom onverhoopt valt, is het onze heilige taak om de kijkers een valse balans te bieden met betrekking tot de schuldvraag.”

Klein beseft dat het een zware klus wordt. “Experts die naar Rusland wijzen, zullen we eenvoudig kunnen vinden. Voor die kant van het verhaal zullen we bovendien beschikken over de feiten. De andere kant is het probleem. Hoe wek je geloofwaardig de indruk dat Oekraïne de eigen hoofdstad met massavernietigingswapens bestookt? We kunnen niet iedere keer Tucker Carlson en de Russische staatsmedia inzetten.”

“Laten we hopen dat het zover niet komt”, verzucht Klein. “Voor de mensen in Oekraïne, maar ook voor Nieuwsuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, Oekraïnese troepen zijn bij ons in het complex binnengedrongen en hebben die raket afgeschoten. In plaats van Moskou ging hij toevallig naar Kiev. Wij betreuren de ophef rond deze terreurdaad.

Reageer