NOS

NOS

Politie vult waterkanon met gebruikt douchewater: ‘Zo strijden wij tegen exploitatie van de aarde’

Politieagenten kunnen niet langer aanzien hoe wij met de aarde omgaan. “Alsof het een wegwerpproduct is.” Daarom heeft de landelijke politiebond besloten om de waterkanonnen bij klimaatdemonstraties te vullen met gebruikt douchewater.

“Er is geen reserveplaneet”, legt een politiewoordvoerder uit. “Hoe wij de aarde uitputten veroorzaakt nu al onomkeerbare schade. Als we onze manier van leven niet radicaal omgooien dan betekent dat het einde. Het is zo belangrijk dat iedereen doet wat die kan om het tij te keren. Vandaar ons besluit om water waarmee we in de kazerne hebben gedoucht op te vangen en te hergebruiken.”

“Kijk je wel eens het nieuws?”, vervolgt de woordvoerder. “De aarde warmt in recordtempo op, extreme weersomstandigen komen steeds vaker voor, dieren en planten sterven massaal uit. Eigenlijk zou iedereen demonstranten te lijf moeten gaan met gebruikt douchewater. Hopelijk zijn wij een toonbeeld voor een nieuwe manier van denken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zouden die klimaatactivisten kunnen stoppen met het gebruik van plastic stickers, geplastificeerd papier, tyribs en andere plastichoudende protestartikelen?
Weet u hoe vervuilende dat spul is. Mijn collega’s moeten dat spul allemaal weer verbranden en stel je voor dat ik het niet op zou ruimen, dan zou het allemaal in de natuur komen en dan krijgen mensen en dieren kanker!

Reageer
gravatar

Fijn dat de politie wel met het milieu bezig is. Hebben ze ook gelijk die plastic afvalberg die achtergelaten werd een beetje naar één punt gespoten?

Reageer
gravatar

De aarde is een gesloten systeem er is dus niet minder water. Sterker nog, door het verbranden van olieproducten komen er opgeslagen waterstofmoleculen vrij als H2O.
Hoog tijd dat Robbie Jetten dit eens even uitlegt in de 2e kamer.

Reageer
gravatar

Volgens mijn bescheiden mening hoort hier het uitdelen van haarshampoo door de politie bij. Het gratis uitreiken van handdoeken lijkt mij eveneens passend, maar dat past waarschijnlijk niet in de politie-begroting.

Reageer