De Correspondent: ‘Het zit precies zoals je denkt’

De Correspondent: ‘Het zit precies zoals je denkt’

De Correspondent: ‘Het zit precies zoals je denkt’

Dit verandert helemaal niets: het zit namelijk precies zoals je denkt dat het zit. Velen denken dat het is zoals ze het zien, zoals ze het op school hebben geleerd en ook op verjaardagen steeds van anderen horen, en dat ís ook zo. Het zit namelijk precies zoals je denkt.

Waarom dat het geval is, blijkt wel uit de volgende grafiek (de grafiek is afkomstig uit dit briljante boek, dat we laatst lazen). De trend verloopt naar verwachtingen. “Er is sprake van een paradigmahetzelfdeblijving”, stelt hoogleraar Schenkmee. En zo is het ook. Je wereldbeeld is voorgoed ongekanteld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit Wie is het? Of dat andere spel 1 kant loopt moeizaam bij oversteek, zelfs nog een stuk voorbij dat schaalmodel Wat niet weet, niet deert telt dus niet in dit geval. Overleg niet volgens poldermodel? Uit en zonder verband slapen, olifant rolo film materiaal.

Reageer