Studio Speld / Shutterstock

Dit gaat De Correspondent doen om Amerika te veroveren

De Correspondent gaat naar Amerika. Momenteel voeren Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth een crowdfundingcampagne in de VS, maar natuurlijk niet op dezelfde manier zoals in Nederland.

“Amerikanen zijn een heel ander volk”, vertelt Pfauth vanuit een monstertruck. “In Nederland hebben we een achterban opgebouwd met het schrijven van lange en onleesbare stukken. Die strategie zullen we in de Verenigde Staten voorzichtig moeten aanpassen.”

Oprichter Rob Wijnberg heeft een bijzondere manier gevonden om meer aandacht te genereren voor zijn website. Hij zal het volgende maand in Las Vegas opnemen tegen Caitlyn Jenner in een kooigevecht. “Ik lust die travestiet wel rauw,” zegt Wijnberg over de aanstaande clash. “Maar het is ook een mooie manier om het Amerikaanse volk iets bij te brengen over de toegevoegde waarde van kwaliteitsjournalistiek.”

Ook de sekstape van Rutger Bregman die onlangs uitlekte, blijkt onderdeel van het media-offensief. Op het filmpje is te zien hoe Rutger Bregman seks heeft met een vrouw. Na afloop van de geslachtsdaad legt Bregman in het Engels puffend uit waarom hij voorstander is van een universeel basisinkomen. De sekstape is op Pornhub inmiddels zo’n 130 keer bekeken.

De Correspondent krijgt onder andere hulp van Jay Rosen, een journalist met een grote reputatie in Amerika. “We gaan samen met Jay eetwedstrijden organiseren op braderieën en andere buurtfeesten. Wie het eerst twintig hotdogs heeft doorgeslikt krijgt een gratis abonnement.” Carice van Houten is ook ambassadeur.

Pfauth zelf doet ook zijn duit in het zakje. Hij zal alle staten rondrijden in een monstertruck, om leden te werven en de puien van concurrenten in het medialandschap te vernielen. Of de campagne effect gaat hebben durft hij nog niet te zeggen. “Het blijft toch Amerika, ik hoop niet dat het te hoogdravend is voor ze.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat hij seks heeft met een vrouw ala, maar als hij het met Carice deed had ie nu al gewonnen…
Zo zijn die Amerikanen gewoon, wekt ook de hype van Game of Thrones een beetje aan… Als ie dan ook nog uitkraamt dat ie de 7 koninkrijken in gaat nemen als ie president van de VS is dan zit ie helemaal volgende morgen al als president in The Oval Office.

Reageer