Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock / Studio Speld

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock / Studio Speld

FC Groningen opent Euroburcht om hooligans buiten de deur te houden

De eerder gestaakte competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt vanmiddag zonder publiek uitgespeeld. Afgelopen zondag ging het mis nadat er rookbommen op het veld werden gegooid en een supporter het veld bestormde. Om dit te voorkomen heeft de club uit het Noorden grote maatregelen genomen: het stadion is omgebouwd tot de Euroburcht met een grote gracht om het veld.

“We willen geen enkel risico nemen dat er op de een of andere manier toch weer hooligans op het veld kunnen komen”, zegt de algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde. “Er is daarom de afgelopen dagen hard gewerkt om een grote gracht rondom het veld te graven en vol te laten lopen met water. De spelers, scheidsrechters en technische staf kunnen natuurlijk nog wel het veld op via de ophaalbrug.”

Op social media laten ‘supporters’ van FC Groningen weten zich er niet bij neer te leggen. Zo circuleren er onder andere beelden van lange loopplanken, een grote stormram en enterhaken.

De spelers van Ajax laten weten niet onder de indruk te zijn van de gehele situatie. “We zijn laatst nog in De Kuip geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *