Shutterstock/idiltoffolo

Shutterstock/idiltoffolo

Publiek kiest voor oppositie, maar Erdogan wint dankzij ‘vakjury’

De Turkse verkiezingen hebben een opmerkelijke uitslag gekregen. Het publiek koos met een duidelijke meerderheid voor oppositiekandidaat Kemal Kilicdaroglu, maar toch is president Recep Tayyip Erdogan tot winnaar uitgeroepen. Hij zou volgens de Turkse kiesraad meer stemmen hebben gekregen van de ‘vakjury’.

“We voelen ons wel een beetje bestolen”, geeft Kilicdaroglu toe. “Bij iedere andere verkiezing zouden we gewonnen hebben, maar dit keer deed Erdogan mee. Blijkbaar heeft hij van deze ‘vakjury’ zoveel stemmen gekregen dat we hem niet meer konden inhalen. Erg jammer, maar we zijn trots op de massale steun van het Turkse publiek.”

Erdogan begrijpt de frustratie van de oppositie, maar wijst erop dat het niet goed zou zijn als het publiek het voor honderd procent voor het zeggen zou hebben. “De ‘vakjury’ kijkt ook naar kwaliteit. Ik heb daarin mensen benoemd die verstand van zaken hebben.”

De oppositie hoopt bij de volgende verkiezingen een kandidaat te sturen die zowel het publiek als de ‘vakjury’ kan overtuigen. Kilicdaroglu: “Misschien doe ik dan een monstermasker op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enkele aanhalingstekens kunnen gebruikt worden om woorden uit te lichten als ze relatief nieuw zijn of ipv cursief te schrijven te benadrukken. Zelfde advies als met haakjes gebruiken voor meer context; beperkt houden komt ten goede aan de leesbaarheid en duidelijkheid van de tekst. Dubbele aanhalingstekens is dan weer een weergave van een citaat of een gesproken tekst door een persoon. Ter duiding bij een krantenartikel bijvoorbeeld en ook in de titel daarvan daarna volgt er analyse en meer duiding van de context. De dubbele mogen ook eerst laag worden neergezet maar idat is minder gangbaar geworden

Reageer
gravatar

Wanneer ‘de angst’ uit Turkije verdwenen is, komt de echte leider vanzelf boven drijven. Maar zolang Corendon (eigendom van ‘Erdogan’) uiterst goedkope all-in vakanties naar/in Turkije blijft aanbieden, moeten wij eerst ‘de Nederlander’ aanspreken.

Reageer