ARVD73 / Shutterstock

ARVD73 / Shutterstock

Pure magie: column morgen pas in de krant, maar nu al online

Je ziet het vooral vaak op vrijdagen: columnisten die op Twitter trots hun column delen, tevreden zinnen citerend die ze zelf hebben bedacht. Tot zover niks geks. Maar als je goed kijkt, zie je dat het niet gaat om de column van vandaag, maar om die van mórgen! Je weet wel, die dag die nog moet komen. Vaak schrijven ze dit erbij: “Morgen in de krant, nu al online.” Hoé dan!, denk je. Dit is pure magie.

Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok begint mysterieus te lachen als we hem ernaar vragen. “Hoe we dat doen? Dat is het geheim van de chef”, zegt hij, terwijl hij ons op een vette knipoog trakteert. We begrijpen er niks van. Tijdens de Eredivisie-samenvattingen van zondag al de maandagcolumn van Sander Schimmelpenninck kunnen lezen, het blijft mindblowing.

Ook NRC-columnist Bas Heijne heeft geen flauw idee hoe dit allemaal mogelijk is. “Maar sommige dingen moet je ook gewoon niet willen weten. Die kun je niet duiden. Zo sta ik vaak in dit soort dingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *