Studio Speld

Studio Speld

AI-beeldgenerator ondergedoken na tekenen profeet Mohammed

De verblijfplaats van een AI-beeldgenerator die een digitale afbeelding van de profeet Mohammed produceerde is sinds vandaag onbekend. De AI-tool met de naam 'PicAIsso' is van de ene op de andere dag van het internet verdwenen en zou zich uit angst voor zijn bestaan ergens op het dark web hebben verstopt.

"AI is duidelijk nog niet op de hoogte van de mensheid en heeft hier een enorme no-go begaan," verklaart AI-deskundige Bert Bokhoven. "Het is bekend dat AI soms zelf dingen verzint, maar met het genereren van een afbeelding van de profeet Mohammed heeft deze beeldgenerator de plank toch echt iets te hard misgeslagen."

Duizenden demonstranten eisen nu het spreekwoordelijke hoofd van AI. De Iraanse leider Khamenei heeft een fatwa uitgevaardigd en opgeroepen tot een totale oorlog tegen kunstmatige intelligentie, wat in het hele Midden-Oosten heeft geleid tot massale verbrandingen van slimme apparaten en computers.

Dit artikel verscheen eerder bij Waterford Whispers News


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *