NOS

NOS

Willem-Alexander probeert bij bezoek Macron in het Nederlands te speechen

Een opvallende gebeurtenis gisteravond in het Paleis op de Dam: tijdens het Frans-Nederlandse staatsbanket probeerde koning Willem-Alexander een speech te geven in het Nederlands.

“Beste ‘aanwezigen’ – zeg ik dat zo goed?”, begon Willem-Alexander twijfelend. Maar na een goedkeurend knikje van de Franse president Emmanuel Macron ging hij vol vertrouwen verder. “Het is mij een groot ‘genoegen’ om de Franse delegatie te…wat staat hier? Wat een rottaal. Nou ja.”

De beelden van de speech van de koning gingen meteen viraal. Op Twitter was de teneur duidelijk: “Schattig dat hij het in elk geval probeert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een gezeur. Is het nu zo erg, dat onze koning Frans niet kent. Met Koos en Karel gaat-ie toch regelmatig naar de Wallen>

Reageer
gravatar

Je vois notre président Emmanuel Macron assis sur la photo, mais qui est cet homme debout à table à côté de lui avec la tête baissée ?

Reageer
gravatar

Het valt op dat de bewakers in rode jassen achter Willem en Willem zelf vol trots hun wandelmedailles hebben opgespeld.

Reageer
gravatar

Wisten jullie, dat de koningen Willem de tweede en de derde beter Frans dan Nederlands spraken? Dat kwam omdat beiden meer in Brussel en Parijs verbleven dan in ons land.

Reageer
gravatar

Geachte onderdanen van ons beminde Staatshoofd,

Onze alom geliefde Koning leest de declamatie aan Zijn Franse ambtgenoot voor, die ik zoals gebruikelijk heb bedacht en is getypt door een van mijn 83 hoofdambtenaren.

Het probleem is anders dan Thom Egberts meent te constateren. Onze vorstelijke Vorst wil zijn bril niet gebruiken in het openbaar.

Gravin mr Truus van Hier tot Gunder,
Chef afdeling Koningshuis
RijksVoorliegDienst (RVD)

Reageer