NOS

NOS

Kabinet: ‘We moeten eerst even afwachten voor we kunnen beginnen met wachten’

Het kabinet stoort zich aan ongeduldige oppositieleden en kiezers die zich afvragen wanneer het land kan beginnen met wachten. “Voordat dat we kunnen wachten, moeten we eerst afwachten”, laat premier Rutte weten.

Rutte: “We snappen dat mensen zoiets hebben van: wanneer begint dat wachten nou? Maar dat zijn mensen die geen verstand hebben van hoe afwachten werkt in de politiek. Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met wachten, moet je eerst zorgvuldig en uitgebreid afwachten. Maar dat is natuurlijk iets wat mensen thuis niet graag horen. Tegen die mensen willen we zeggen: wacht nou eerst maar eens rustig af en laat het wachten aan ons over.”

De premier laat weten dat timing zeer belangrijk is, als het op wachten aankomt. “Ik zeg altijd: bij wachten moet je nooit haasten. De verwachting is dat het wachten op het afwachten niet lang op zich zal hoeven laten wachten. Maar dat zullen we eerst even rustig moeten aankijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Normaal gesproken is geduld een schone zaak. Ik moet erg denken aan een scène komt uit de film “Monty Python and the Holy Grail” uit 1975. In de scène probeert koning Arthur een gesprek aan te knopen met een paar bewoners van een dorp, maar zij blijven ontkennen dat er iets mis is, ondanks dat het dorp aan het zinken is in de zee. De scène eindigt ermee dat de bewoners onder water verdwijnen terwijl ze nog steeds beweren dat er niets aan de hand is.

Reageer
gravatar

Wie op wachten wacht wacht het langst.

Vertaling voor masterstudenten op Dutch Universities:
Who waits for waiting waits the longest.

Reageer
gravatar

Sonja heeft mij vanuit haar vakantieadres gevraagd om de redactie te vertellen, dat ze blij is met de bekering van De Speld tot het echt belangrijke nieuws.

Mijn vraag aan u lezer is of ik dat wel of niet moet doen. Ik wacht ondertussen uw antwoord tot na de zomer af.

Reageer