Studio Speld / Pro Shots - Koen Laureij / Shutterstock - SKT Studio

Studio Speld / Pro Shots - Koen Laureij / Shutterstock - SKT Studio

Debat verkiezingsuitslag: kabinet legt alvast stok om mee te slaan op stoel oppositieleden

Het kabinet gaat vanmiddag goed voorbereid het debat over de verkiezingsuitslag in. Op de stoel van ieder oppositielid in de Kamer is alvast keurig een stok neergelegd waarmee de oppositieleden kunnen slaan.

“Alles ligt alvast klaar”, glundert premier Rutte. “Op iedere stoel een massief houten stok. Wat ons betreft het juiste gebaar nu het kabinet een halfslachtige pauze inlast, het land op dit punt even niet regeert en een totaal gebrek aan daadkracht uitstraalt. Zo kan de voltallige oppositie losgaan op deze coalitie.”

Volgens D66-leider Sigrid Kaag is het niet meer dan redelijk gelet op de politieke situatie:: “Het kabinet lost niks op, schuift de dingen voor zich uit, stapelt de crisissen op elkaar, pauzeert terwijl ze door moet pakken, is volledig verlamd, is alleen maar met zichzelf bezig, zit vast in de Haagse werkelijkheid, laat zich de wetten voorschrijven door Brussel, is het schoothondje van de BBB, houden elkaar de hand boven het hoofd, stelt electoraal gewin boven het oplossen van problemen, laat zich chanteren door het CDA, nouja, en nog wat van dat soort zaken. Het enige wat de oppositie nu nog hoeft te doen is die stok oppakken, naar de microfoon lopen en ons wijzen op onze verantwoordelijkheden als volksvertegenwoordigers. Capiche?”

Voor fractievoorzitter Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wordt een rode loper uitgerold op het gangpad naar de interruptiemicrofoon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *