gpointstudio / Shutterstock

gpointstudio / Shutterstock

Vriendengroep die ‘stad onveilig gaat maken’ drinkt paar biertjes en fietst dan weer naar huis

“Vanavond gaan we echt zuipen!”, roept David nadat hij de laatste slok uit zijn biertje in één keer achterover giet. Er klinkt instemmend geluid in de vriendengroep. “Kom op boys, we gaan de stad onveilig maken”, vult Jasper aan. “De Bulldozers zijn back!”, zegt Timo. Ze pakken hun gehoorbeschermers en trekken hun jassen aan. Snel zetten ze de zes lege flesjes terug in het bierkrat en halen een doekje over de tafel. “Wacht jongens, ik pak nog even een wvo’tje, een watertje voor onderweg”, zegt Siebren, “dan drinken we straks die hele tap leeg!”

Eenmaal in het café zitten ze zwijgzaam tegenover elkaar. Timo pakt z’n telefoon en stuurt een appje naar z’n vriendin. Jasper vertelt dat hij sinds kort gestopt is met zuivel omdat z’n maag daar onrustig van wordt. Siebren zit met zijn vriendin in een moeilijke periode, vertelt hij. Iedereen knikt zwijgend. “Wie wil er nog een biertje?”, vraagt David. “Ik moet morgen vroeg op”, zegt Jasper. Verder blijft het stil.

“De Bulldozers hebben de stad weer onveilig gemaakt”, zegt Siebren tevreden als ze terug naar huis fietsen. Timo begint over die keer in de vierde klas toen ze dronken waren geworden. “Typisch De Bulldozers, jonge!” Iemand zegt “Yeah”, bij gebrek aan betere reactie. De nacht kan beginnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

SMS for Mindfulness and Meditation: Explore how Godysms can promote mindfulness and meditation practices, sending guided meditation sessions, mindfulness reminders, and self-care tips via SMS.

Reageer
gravatar

Timo beweert dat hij pas in de vierde klas is begonnen met zuipen. Rijkelijk laat voor jongens zoals hij. Ik denk dat het in werkelijkheid niet in klas vier, maar in groep vier was.

Reageer
gravatar

SORRY, ik ben de rrrrr achter mee vergeten. De R van rechts, terwijl ik een SP-er ben.