Caruso Christian / Shutterstock

Binnengedrongen wolf richt bloedbad aan in slachthuis

Een wolf heeft een bloedbad aangericht in een schapenslachthuis in Twello. Het dier was op een onbewaakt ogenblik binnengedrongen en beet maar liefst twintig van de honderd aanwezige schapen dood.

“Dit breekt je hart”, zegt de eigenaar van het slachthuis. “Je komt op je werk en je treft je dieren op deze manier aan. Ik vind het onbegrijpelijk dat we in Nederland niets tegen de wolf mogen doen. We hebben er hier gewoon de middelen voor, we hadden hem meteen kunnen elektrocuteren. Nu stonden we machteloos. Voor hetzelfde geld had hij alle schapen doodgebeten.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Schapen zijn gewoon te schaapachtig, zodat ze niet weten hoe ze wolven terug moeten bijten.
Je hoort trouwens nooit dat wolven lammetjes bijten. Wolven zijn teerhachtig voor die lieve, schattige, jonge schaapjes die nog heel kwetsbaar zijn. Wat dat betreft zijn het net mensen.

Reageer