Shutterstock / Jolanda Aalbers / RossHelen / Studio Speld

Shutterstock / Jolanda Aalbers / RossHelen / Studio Speld

Met paintballgun neergeschoten wolf wil graag eens karten

Neergeschoten worden met een paintballgeweer smaakte naar meer voor één van de loslopende wolven op de Veluwe: het dier probeert sindsdien continu wandelaars over te halen om met hem te gaan karten. Vooralsnog zonder succes.

De innige wens van het dier werd voor het eerst opgemerkt door een ouder echtpaar, dat de Veluwe bezocht voor een stevige sessie Nordic Walking. Harco Vaandrig: "We liepen ergens bij Otterlo toen we hem voor het eerst zagen. Eerst twijfel je: 'zie ik dat goed, een wolf met roze verfvlekken op z'n vacht, een helm op z'n kop en drie kaartjes voor een heat karten in zijn bek?' Maar dat bleek bij nadere inspectie inderdaad zo te zijn. Toen hebben we ons direct uit de voeten gemaakt, we houden niet van karten.

"Boswachter Ferdi Attinkhövelen waarschuwt om niet op de avances van de wolf in te gaan, zelfs niet als je karten leuk vindt: "Paintballen met zo'n beest is tot daaraan toe, maar hij moet weten dat er grenzen zijn. Als je toehapt en inderdaad gaat karten, is de kans groot dat je last van hem blijft houden. Ik heb al klachten gehad van mensen die hem vrijdagavond met een Playstation-controller aan de deur hadden staan, of vrijgezellenfeesten waar hij zich op kwam dringen. Houd het alsjeblieft alléén bij paintballen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *