YouTube / Omroep Gelderland

YouTube / Omroep Gelderland

Nederland in paniek: is de amateurfotograaf terug in Nederland?

Afgelopen weekend gingen er spraakmakende beelden rond op het internet. Ergens in Nederland was een wolf omsingeld door een roedel amateurfotografen. Veel Nederlanders reageren geschrokken: is de amateurfotograaf terug in Nederland?

“Dit kunnen we niet laten gebeuren, ze komen veel te dichtbij”, reageert de bezorgde natuurbeheerder Koert van Straten. Hij pakt een stuk plastic van de grond. “Hier, een lensdopje. Hoe lang zal het duren voordat een baby-wolf wordt verblind door de flits van een Nikon Coolpix? Ik houd echt mijn hart vast.”

Van Straten wil amateurfotografen het land uitjagen. “Ik heb begrepen dat de politie amateurfotografen met paintballgeweren gaat beschieten. Een goede stap, maar absoluut niet genoeg. We hebben het hier over monsters hé: ze doen alles voor een mooi plaatje, maar de meeste foto’s raken ze daarna nooit meer aan. Al die ellende, ze doen het gewoon voor de lol.”

Fotografieliefhebber Inge de Vos begrijpt de paniek voor de amateurfotograaf, maar vindt niet dat we er iets aan moeten doen. “Amateurfotografen horen in Nederland. Wat is een Nederlands bos of heide zonder een gehurkte amateurfotograaf die met de diafragma aan het spelen is? Niet compleet, zou ik zeggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreemd, dat iemand met de naam “de Vos” (Inge), zich tegen de wolf keert en amateurfotografen tolereert die wolven het leven zuur maken.
Maar goed, ook deze medestanders zijn welkom voor de “Sheep Defence League” .

Reageer
gravatar

Ik denk als oplossing aan het herintroduceren van grote dieren die hier ooit rondliepen en dus in onze natuur thuishoren. Ik denk bijvoorbeeld aan mammoeten, holenberen en sabeltandtijgers. Dat zal de amateurfotograven en de wolven wel gedeisd houden.

Reageer