Robert Kneschke / Shutterstock

Robert Kneschke / Shutterstock

Drentse vrouw ten onrechte voor wolf aangezien: ‘Wat heeft u grote oren’

In Drenthe is een vrouw ten onrechte aangezien voor een wolf. De oude vrouw lag nietsvermoedend te rusten op een schapenkleedje in haar huis toen de politie een inval deed naar aanleiding van een melding van een jonge vrouw.

“Ik keek naar binnen en zag een lelijk wezen liggen met korte grijze haren, enorme oren, weerzinwekkende ogen en gruwelijke tanden. Ik dacht meteen aan een wolf en belde de politie.” Aldus de jonge vrouw Roos Kappers.

“Drenthe kampt al langere tijd met aanvallen op schapen, dus toen wij een melding kregen van een wezen met bovengemiddeld grote gelaatstrekken, zijn wij direct een kijkje komen nemen,” zegt politieagent Rommert. “In de vriezer troffen we 7 geiten, 3 biggetjes en een pak viennetta aan. Ronduit verdacht,” zegt politieagent Rommert, “wie eet er tegenwoordig nog viennetta?”

Na grondiger onderzoek bleek dat het niet ging om een wolf maar om de grootmoeder van Roos. Als goedmaker heeft Roos haar grootmoeder een mandje met lekkers gegeven. “Sorry oma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar klopt geen reet van, juffie! In jouw suggestie komt geen oma te pas.
Maar van dat “sorry oma” klopt evenmin een zier. Het wicht zei: “Oma wat hebt jij een grote bek!” Daarna werd ze opgegeten, omdat in haar mandje geen vlees zat, ondanks dat er in die tijd vegetariers nog niet bestonden.

Reageer