Op1 NPO

Op1 NPO

Rutte stelt onderzoek in naar landelijke inmenging Provinciale Statenverkiezingen

Premier Rutte heeft een uitgebreid onderzoek aangekondigd naar landelijke inmenging bij de Provinciale Statenverkiezingen. Er wordt onder meer een speciaal rapporteur aangesteld die de inmenging in kaart moet brengen door urenlang talkshows te kijken met landelijke politici.

Het gaat volgens Rutte om een doortimmerde strategie om de Provinciale Statenverkiezingen te ondermijnen. Volgens de AIVD zijn er zelfs berichten dat de politiek leider van de landelijke VVD overweegt om op televisie te debatteren met andere landelijke kopstukken.

Het CDA heeft ontkend zich op wat voor manier dan ook bezig te houden met beïnvloeding van verkiezingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rutte wil uitsluitend een openbaar debat voeren niet met maar tegen Attje Kuiken van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks.

Een andere voorwaarde is dat hij als enige een secondant mag nemen vanwege zijn zwakke geheugen. Dat zal de prominente VVD’ster Edith Schippers zijn, oud-minister en thans bestuurster van het DSM-pensioenfonds en presidente van DSM Europa.

Slimme zet van Mark, toch?

Reageer