Belastingdienst.nl / StudioSpeld

Belastingdienst.nl / StudioSpeld

Belastingheffing in gevaar door ICT-problemen Belastingdienst: overheid stapt over op donatielink

Vind u het fijn om in Nederland te wonen? Geef dan een donatie

Door verouderde ICT-problemen bij de Belastingdienst kan over een paar jaar de belastingheffing in gevaar komen. Om het probleem voor te zijn, stapt de overheid over op een donatiemodel. Nederlanders zal voortaan verzocht worden vrijwillig een fooi te geven aan de overheid.

“Een overheid die niet meer in staat is belasting te heffen, dat is een van de ergste dingen die een land kan overkomen. Dat willen we voor zijn”, zegt staatssecretaris voor fiscaliteit Marnix van Rij. “Daarom gaan we iedereen die gebruik maakt van een overheidsdienst voortaan vragen een fooi te geven. Wie bijvoorbeeld over de snelweg Nederland uitrijdt, zal vlak voor de grens een bord zien: ‘Vond u ons snelwegennet lekker rijden? Laat dan een donatie achter’, met daaronder een Tikkie-link. En na afloop van de groep 8-musical geven we kinderen een brief mee waarin staat ‘Heb je veel geleerd op school? Vraag dan je papa en mama of ze 36,93 procent van hun inkomen willen geven’.

"Het kabinet hoopt de computersystemen die nodig zijn voor de digitale fooienpot uiterlijk in 2027 uit te rollen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan helaas de komende jaren niet doneren aan de overheid, want mijn zeewaardige jacht heeft een krasje op de boeg, dus moet ik een nieuwe bestellen. Voor volgend jaar heb ik mijn zesde vrouw (22) een Lamborghini beloofd en wil ik mijn villa in Aerdenhout verbouwen. Volgens mijn planning is in 2025 is een kostbare opknapbeurt van mijn woning in Saint Tropez aan de beurt. Dan heb ik het nog niet gehad over de flink opgelopen kosten van mijn privéjet.

Reageer
gravatar

U maakte zojuist een zogenaamde freudiaanse verspreking.
Daar hoeft u zich uiteraard op geen nkele wijze voor te schamen. Integendeel, in een vruchtbare samenleving als de onze bent u sl*chts een van de vele vrouwen die met enige regelmaat een ‘”slippertje van de tong” maken. Dikwijls is dit gecorreleerd aan het welbekende fenomeen van rammelende eierstokken.