Prathankarnpap / Shutterstock

Prathankarnpap / Shutterstock

Man belde huisarts voor uitslag onderzoek en nu hebben ze samen een podcast

De 32-jarige Jim van der Zand uit Baarn moest vorige week langs de huisarts met een knobbeltje bij zijn lies. Nadat hij direct was doorverwezen naar een specialist werd er op korte termijn een scan gemaakt. Vijf dagen later belde Jim zijn huisarts voor de uitslag van de scan, en nu hebben ze samen een podcast.

“Het is toch altijd weer een kwetsbaar moment, zo’n bezoekje aan de huisarts”, zegt Jim in zijn gloednieuwe condensatormicrofoon. “Wat maakt het voor jou zo kwetsbaar?” vraagt dokter Andriessen aan de andere kant van de lijn. Jim denkt even na. “Ik denk dat ik me ineens weer bewust ben van mijn eigen sterfelijkheid”, antwoordt hij. “De drempel tussen leven en dood.” Dokter Andriessen is even stil en roept vervolgens euforisch: “Dat lijkt me de perfecte titel voor deze podcast!”

De twee praten ronduit over patiëntrelaties en de ongemakken van fysieke onderzoeken, maar ook over het diepe verdriet dat dokter Andriessen koestert over zijn overleden zus. “Vaak is het alleen maar zenden, zenden, zenden”, vertelt hij openhartig. “Het is fijn om eindelijk eens iemand te spreken die vraagt hoe het nou eigenlijk met mij gaat.” Jim lacht. “Als je hier nu naast me zat had ik je een knuffel gegeven man, respect.”

De rest van het uur stapelen ze de ene hilarische anekdote op de andere. Het is een genot voor Jim om te horen dat hij heus niet de enige is met een ietwat intiem kwaaltje. En of dat knobbeltje in zijn lies nou kwaadaardig is? Dat hoor je in de volgende aflevering.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sonja, potkast is goed gevonden, maar weet je wel dat potkast de oude benamingen is van een kast waar een pot (lesbienne) kan uitkomen.