Shutterstock / Branislav Nenin

Shutterstock / Branislav Nenin

Cathy opgelucht: huisartsbezoek bleek terecht

Zichtbaar opgelucht verlaat Cathy (38) gezondheidscentrum De Goudsbloem in Gouda. Het bezoek aan haar huisarts daar bleek helemaal terecht.

“Ik had al een tijdje vage klachten”, vertelt ze ons wanneer ze net buiten is. “Ik ben vermoeid terwijl ik lang genoeg slaap, heb soms buikpijn en ik ben een paar kilo afgevallen, terwijl ik evenveel eet en sport als normaal. Toen ben ik mijn klachten gaan Googelen. Niet handig natuurlijk: ik dacht gelijk dat ik hypochondrie had.”

Het duurde dan ook even voordat Cathy het gezondheidscentrum durfde te bellen. Dat deed ze pas nadat haar vrouw opmerkte dat haar huid steeds bleker werd. “Toch vond ik het nog steeds spannend hoor”, geeft Cathy toe. “Mijn grootste angst was dat mijn huisarts op verveelde toon zou zeggen dat ik het nog even aan moet kijken, en ik na vijf minuten alweer buiten zou staan.”

Die angst bleek onterecht. Waar Cathy precies aan lijdt is nog onduidelijk, maar hypochondrie, in de volksmond aanstelleritis genoemd, is het in ieder geval niet. “De huisarts keek serieus en zei dat het goed was dat ik langskwam", zegt ze glunderend. "Sterker nog, volgens hem had ik nog veel eerder moeten gaan!"


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *