Ajdin Kamber / Shutterstock

Ajdin Kamber / Shutterstock

Mensen tegen hun wil in verschepen naar een ander continent: is dat nog wel van deze tijd?

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil asielzoekers opvangen buiten de EU, bijvoorbeeld in Rwanda. Paul Kagame, de dictator van Rwanda, heeft aangegeven hier tegen betaling voor open te staan. CDA en VVD worden in dit plan gesteund door onder andere de PVV, FvD, SGP en JA21.

De vraag rijst of dit plan nog wel van deze tijd is: “Het onvrijwillig verschepen van mensen naar een ander continent was natuurlijk vooral iets uit de 17e tot 19e eeuw. Een paar jaar terug had ik nooit gedacht dat dit weer ‘in’ kon worden, maar nu merk ik dat ook ik steeds meer gewend raak aan het idee.” Aldus trendwatcher Lieke.

Mark Rutte, hoewel nu nog voorstander van het plan, heeft voor de zekerheid alvast een willekeurige datum die hem goed uitkomt in zijn agenda geprikt om hier excuses voor aan te bieden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *