MartinD / Wikimedia Commons

MartinD / Wikimedia Commons

5 winkels die net als de kapsalon ook een snack kunnen worden

De kapsalon is al 20 jaar een doorslaand oer-Hollands snack-succes, die niet alleen in Nederland en België wordt gegeten, maar tot in Jakarta en Kathmandu toe. Maar welke winkel wordt de volgende internationale snack-hit?

De ijzerhandel
De ijzerboer lust echt alles dus dit wordt een hele grote schotel met kip, kalf, lam, kaas, tomaat, komkommer, pepers, paprika, feta, sla, saus (knoflook, sambal én mayo), pitabroodje ertussen, lahmacun erbij en ergens, onder die grote hoop eten, een paar frietjes als verrassing ertussen.

De bakker
De bakker is eigenlijk precies hetzelfde als een kapsalon, maar het aluminium bakje is gemaakt van brood.

De beautysalon
De beautysalon is een snack die best wat vraagt van de persoon die haar bereidt, want op de berg friet, vlees, sla en kaas wordt met verschillende sauzen een levensecht wit-rood zelfportret van de besteller van de beautysalon gemaakt.

De tandarts
De tandarts is een beetje als een kapsalon, maar dan met allerlei soorten snoep en zoetigheid als verrassing in de mix gegooid. Een ‘mixed grill’ van spekjes, colaflesjes, baklava, muizen, dropveters, zure matten, kikkertjes, en wat de chef verder nog in huis heeft.

De videotheek
De videotheek bevat snacks die je bijna niet meer ziet, zoals de viandel, de kipknots, de lucifer, de ragoezi en de ribster. Niet voor mensen met een zwakke maag, maar wel voor mensen met lekkere trek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het Engelse woord “snack” is afkomstig van het Nederlandse “snakken” meestal met het richtinggevend nanaamwoord “naar”.
Voorbeeld:

Ik snak naar
jij snakt naar
hij snakt naar
wij snakken naar
jullie snakken naar
zij snakken naar

Ik heb gesnakt
Jij heb gesnakt
… afgekapt door de moderator.

Reageer