Studio Speld

Studio Speld

Naïeve man kocht een zak ongezouten nootjes

De naïeve het 35-jarige Pieter uit Haarlem kocht vorig jaar een zak ongezouten nootjes. “Ja. Ik kan me flarden herinneren van wat er die dag gebeurde in de supermarkt. Ik had net gesport en een vlaag van dopamine en endorfine steeg naar m’n hoofd. En toen gebeurde het dus. Ik greep naar het gezonde zakje ongezouten nootjes. Gezond, dacht ik. Dat was heel naïef van me.”

De zak staat nu al een aantal maanden achter een aangebroken pak pasta achterin het keukenkastje. Op de vraag ‘en hoe nu verder?’ heeft Pieter niet echt een antwoord. “Tja, ik weet het ook niet zo goed. Ik zal nu zelf moeten leven van de verkeerde keuzes die ik heb gemaakt. Af en toe probeer ik ze uit te delen als er iemand langskomt, maar eigenlijk komt er sindsdien niet echt meer iemand langs. Weet niet of dat met die nootjes te maken heeft. In mijn omgeving zit er eigenlijk gewoon niemand op te wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *