YouTube / EenVandaag

YouTube / EenVandaag

10 openingszinnen voor PvdA’ers die GroenLinks-leden willen verleiden tot samenwerking

Je kent het wel: je staat op een partijcongres van de PvdA en ziet een GroenLinks-lid lopen dat misschien wel openstaat voor een verregaande samenwerking. Je eerste ingeving is waarschijnlijk om direct op diegene af te stappen, maar hoe spreek je zo iemand aan? Met welke openingszin heb je de grootste kans om een GroenLinks-lid te verleiden tot een samenwerking? Wij zetten er tien op een rijtje.

1. Deed het pijn toen je uit die linkse wolk viel?
2. Als ik in je ogen kijk verdrink ik, maar om te zorgen dat we uiteindelijk niet allemaal verdrinken lijkt een samenwerking me een goed idee.
3. Kom je hier vaker op zo’n PvdA-congres of is dat meer wishful thinking?
4. Is het heet hier of komt dat door die Hans Spekman-trui die ik draag?
5. Mag ik je lidnummer?
6. Ik ben de stekkerdoos, jij Jolande Sap, late-, nee dit werkt niet hè?
7. Ken ik je standpunten niet ergens van?
8. Wil je een zetel delen?
9. Ik ben niet gelovig, maar ik geloof in een samenwerking tussen jou en mij waarin zaken als een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving, gelijke kansen, een groene financiële sector, het afstappen van de mainportstrategie die vooral is gericht op fossiele (lucht-)havens en het verhogen van het waterpeil in veenweidegebieden om oxidatie van het veen, en daarmee bodemdaling en de uitstoot van CO2, te voorkomen, een plek krijgen.
10. Ik heb een opening, heb jij zin? Nee serieus, we hebben nog een plekje vrij op de kandidatenlijst en we zoeken iemand, dus het zou top zijn als je interesse hebt, stuur maar een mailtje als je wil.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begin altijd met:
Ben jij ook voor lagere belastingen voor succesvolle mensen, minder regels en meer subsidie voor het bedrijfsleven en een kleinere overheid? Stem dan net als wij mee met de VVD! Dan wordt je later burgemeester.

Reageer