Pro Shots / Shutterstock / Studio Speld

Pro Shots / Shutterstock / Studio Speld

KNVB zet praatgroep op voor trainers in een moeilijke periode

‘Ik ben Alfred en ik ben trainer van Ajax'

Veel bekende trainers binnen de Eredivisie kampen de laatste weken met teleurstellende resultaten en een ontevreden achterban. Om deze coaches te helpen gaat de KNVB een wekelijkse praatgroep opzetten waarin lotgenoten openlijk kunnen spreken over hun ervaringen.

“We moeten het taboe doorbreken’’, zegt een woordvoerder van de KNVB. “En we merken ook dat het helpt. We zijn namelijk veel deelnemers al kwijtgeraakt de laatste tijd, een teken dat het werkt. Wim Jonk zien we bijvoorbeeld niet meer terug, net als Sjors Ultee… hoewel, Sjors komt binnenkort weer terug, begreep ik. Dus dat is misschien geen goed voorbeeld. Maar dat we sommige trainers niet meer terugzien, betekent niet dat onze missie ook klaar is: er blijft toch altijd weer nieuwe aanwas.”

“Ik ben Alfred en ik ben trainer van Ajax”, zegt Alfred Schreuder terwijl hij in een witte, steriele ruimte staat. Om hem heen zitten diverse Eredivisie-trainers in een kring. “Hallo Alfred”, mompelen Ruud van Nistelrooij en Dennis van der Ree tegelijkertijd. “Ik doe dit nu meer dan een half jaar en… ik sta onder druk.” Gespreksleider Ron Jans kijkt hem tevreden aan. “Heel goed Alfred, fijn dat je er bent.”

Ook Phillip Cocu is aangeschoven en vertelt over een recente opleving. “Laatst pakten we met de jongens één puntje tegen Ajax.” Alfred Schreuder zucht hoorbaar. “Dat gaf wel even een kick. Maar dan vallen we weer terug in dat oude patroon van tegenslag na tegenslag. Echt frustrerend”, vertelt Cocu terwijl hij een traan wegpinkt. Ron Jans geeft hem een bemoedigende schouderklop. “Dapper dat je dit met ons wilde delen Phillip.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *