Shutterstock

Shutterstock

Mannen die hard niezen: compensatiegedrag voor kleine longinhoud?

Irritant, onnodig, patserig. Enkel een greep uit de woorden waarmee je mannen die hard niezen kunt omschrijven. Is het soms compensatiegedrag voor een kleine longinhoud?

Ongevraagd worden we allemaal een keer geconfronteerd met een belachelijk hard niezende man. Theatraal as fuck vestigen ze alle aandacht op zich in treinen, op terrassen en in huiskamers. Tot overlast van alles en iedereen binnen een straal van 400 meter.

Ben je zelf zo’n man? Kun je met je longcapaciteit niet eens op een fluitje blazen, maar verbloem je het door simpelweg te niezen alsof je voor iedere decibel een minuut gratis winkelen krijgt? Stop hiermee. Een kleine longinhoud is oké. Bovendien gaat het niet om de inhoud, maar wat je ermee doet.

Gebruik die twee boterhamzakjes onder je borstkas bijvoorbeeld om te zuchten wanneer je een tweet van Caroline van der Plas leest. Of blaas de kaarsjes uit van een jarig verwend rotkind. Waar een kleine longinhoud groot in kan zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *