Shutterstock

Shutterstock

Dit staat ons volgens alle rapporten allemaal te wachten in het jaar 2030

Als we alle rapporten mogen geloven wordt 2030 een turbulent jaar. Hoe het komt weten we niet precies, maar op vrijwel elk vlak is er wel een cruciale ontwikkeling of plotselinge verandering die in 2030 plaatsvindt. Hier een greep uit alles wat ons te wachten staat in het belangrijke, bijzondere jaar dat nu al gedoopt is tot ‘Roaring 2030’.

Stroomtekort
In een rapport voor het ministerie van Economische Zaken schrijft de landelijke netbeheerder Tennet dat er in 2030 niet altijd genoeg elektriciteit meer is in Nederland. Godzijdank bericht de NOS in de kop alleen specifiek over 2030, dus zullen we er in de jaren daarna wel geen last meer van hebben.

Watertekort
Volgens een rapport van het VN-programma voor het milieu (UNEP) dat een aantal jaar geleden verscheen, krijgt bijna de helft van de wereldbevolking in 2030 te maken met een dreigend watertekort. Dit gebeurt als we niets veranderen aan ons verbruik. Ongelukkigerwijs komt dat precies tegelijk met het stroomtekort in 2030.

900.000 extra woningen
Goed nieuws! Er moeten in 2030 900.000 extra woningen gebouwd zijn in Nederland. Het slechte nieuws: volgens een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) gaat die doelstelling niet gehaald worden als het huidige beleid wordt doorgezet.

De gemiddelde temperatuur wordt dusdanig hoog dat je je nooit meer hoeft af te vragen of de was aan je wasrek nog nat is of gewoon heel koud
Een cruciale verandering in het huishoudwezen, blijkt uit een rapport van de Nationale Huishondbond.

De halvering van het aantal verkeersslachtoffers in 2030 wordt niet gehaald
2030 had het jaar moeten worden met een feestelijk tintje: het aantal verkeersslachtoffers in Nederland zou dan gehalveerd zijn, was het doel. Helaas wordt dat waarschijnlijk niet gehaald volgens het rapport ‘Kiezen of Delen’. Het is dan misschien niet de gedroomde mijlpaal, maar een mijlpaal is een mijlpaal, zeggen wij altijd maar.

De hoeveelheid tv-kijkers daalt, aantal Joost Eerdmans-gerelateerde items stijgt
Volgens een rapport van Stichting Beeld en Geluid daalt de hoeveelheid tv-kijkers gestaag tot 2030. Het aantal Joost Eerdmans-gerelateerde items stijgt juist, al is nog onduidelijk of er een relatie is tussen die twee zaken.

Er komt meer lenigheid (maximale flexibiliteit) in de brandweerorganisatie
Als het rapport ‘Toekomstverkenning Brandweer 2022 – 2030’ het meldt, dan zal het wel zo zijn.

De stikstofuitstoot wordt gehalveerd
Niet heilig of niet, de bedoeling is dat de stikstofuitstoot in 2030 is gehalveerd. Of dat ook echt lukt weten we niet, rapporten zijn immers niet in beton gegoten, maar het is geen toeval dat het jaar 2030 is gekozen als ijkpunt. Als er dan toch al zoveel ontwikkelingen zijn, kan die stikstofreductie er ook nog wel bij.

Aantal mannen met een Red Bull-pet stijgt met 30%
Uit het rapport ‘Red Bull Racing: de prestaties van Verstappen’ blijkt dat het aantal mannen met een Red Bull-pet in het straatbeeld in 2030 met maar liefst dertig procent stijgt. Als redenen noemen onderzoekers de prestaties van coureur Max Verstappen en een voorspelde radicale verandering in kledingetiquette.

6G-infrastructuur wordt uitgerold
2030 is ook het jaar waarin de uitrol van 6G-infrastructuur plaatsvindt, staat in het rapport ‘Toekomstverkenning Digitale Economie 2030’. Ook hierbij is het ongelukkig dat het precies samenvalt met het stroomtekort in 2030, maar goed, je kan niet alles hebben.

Recyclebare materialen zitten niet langer in de brandstoffenmix voor AVI’s
We weten niet precies wat AVI’s zijn, als het rapport ‘Verkenning naar het voorkomen van verbranding van recyclebare materialen in 2030’ ons iets leert, is het dat 2030 een turbulent jaar wordt!

Een einde aan alle rapporten
Het doel is een definitief einde aan reporten met verre ijkpunten in 2030, blijkt uit een rapport van de Rijksoverheid. Kortom: er gebeurt genoeg in het jaar 2030. Gelukkig is het tot hierna tot 2050 weer rustig, als we de rapporten mogen geloven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

http://info.sharenl.org/?p=6111

Door de eliminatie van de menselijke factor in handelsbeslissingen zijn IT-afdelingen uitgegroeid tot het belangrijkste aspect van beurshandelaren, waarbij miljoenen aan programmeurs worden betaald om computercode te schrijven voor transacties die concurrenten milliseconden te snel af moeten zijn.

Reageer