Studio Speld

Studio Speld

Rapporten basisscholen krijgen QR-code zodat familie en vrienden makkelijker geld kunnen geven

Kinderen halen de laatste jaren steeds minder geld op met hun rapport. Dit komt omdat veel mensen tegenwoordig geen contant geld meer in huis hebben. Basisscholen hebben daarom iets slims bedacht om de kinderen tegemoet te komen: een QR-code zodat familie en vrienden makkelijker geld kunnen geven.

“Elke QR-code is uniek en gekoppeld aan de spaarrekening van het kind. De familie, buren of vrienden waar ze langs gaan kunnen deze scannen en direct makkelijk betalen door te kiezen uit een van de voorgestelde bedragen”, zegt basisschool-directeur Martin van basisschool De Regenboog uit Uden. “Ik verwacht een succes, want er zijn weinig mensen die kunnen zeggen geen telefoon in huis te hebben.”

De 8-jarige Kim uit Noordwijkerhout is blij met het nieuwe rapport. “Ik ben de afgelopen jaren veel geld misgelopen. Zo hadden vrijwel alle buren de afgelopen jaren geen geld in huis en kreeg ik soms alleen wat van papa, die de moeite wilde nemen om het over te maken”, zegt Kim. “Oma geeft normaal gesproken altijd een euro per voldoende, dus dat wordt dit jaar cashen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *