Shutterstock / Kevin Cole 44 / R.H. Koenig /

Shutterstock / Kevin Cole 44 / R.H. Koenig /

8 duurzame alternatieven voor gletsjers

Vorige week werd bekend dat gletsjers door klimaatopwarming wereldwijd nóg sneller smelten dan voorheen werd gedacht. Onderzoekers concluderen in het wetenschappelijke tijdschrift Science dat in het meest optimistische scenario 49 procent van de gletsjers is verdwenen in het jaar 2100. Daarom is het tijd om na te denken over andere opties om gletsjers te vervangen: dit zijn acht (min of meer) duurzame alternatieven.

1. Coolpacks
Coolpacks, gelpacks (die met koelgel gevuld zijn) en andere soorten koelelementen zijn een prima alternatief voor gletsjers. Volgens onze berekeningen zijn minstens de helft van alle coolpacks wereldwijd in handen van overblijfjuffen op de basisschool, dus zullen we met hen moeten onderhandelen als we de coolpacks willen inzetten als gletsjer-vervangers.

2. De borstelbaan
De borstelbaan (een kunstmatige skihelling) is een prachtig alternatief voor gletsjers, want ze zijn gemaakt van plastic en doen ons net als gletsjers aan wintersport en betere tijden denken.

3. IJsklontjes
IJsklontjes kan je zien als een kleine, duurzame vervanger van gletsjers, want je kan ze gewoon thuis in je ijskast maken en ze zijn van ijs. In tegenstelling tot een gletsjer kan je nieuwe ijsklontjes maken als de oude gesmolten zijn.

4. Slush puppy
Slush puppy’s kunnen gezien worden als gletsjer-equivalenten, omdat ze grotendeels uit gesmolten ijs bestaan. Het duurzame aan de slush puppy is dat ze lekkerder smaken dan gletsjers. Gletsjers zitten vol zand, zout en rotsblok. Slush Puppy’s zitten vol water en de smaken bosbes of kers.

5. Materialen uit SnowWorld Zoetermeer
SnowWorld Zoetermeer heeft allerlei banners, plastic poppen, nepsneeuw en andere attributen die met sneeuw, sneeuwpret en ijsplezier te maken hebben. Een zeer duurzame vervanger voor het gletsjerwezen.

6. Een man die klaagt dat het koud is
Gletsjers zijn erg koud, en hebben veel kou nodig om te gedijen. Een alternatief is misschien een man die herhaaldelijk klaagt dat het koud is.

7. Het ijskoude album Shock Value van Timbaland (2007)
Toen Timbaland het volledig met bangers gevulde album Shock Value in 2007 uitbracht, bracht het een schok teweeg in de muziekwereld. Samenwerkingen met Nelly Furtado, 50 Cent, Dr. Dre, Elton John en Justin Timberlake maakten de cd tot vermoedelijk het ijskoudste album dat verschenen is in de jeugd van veel Gen Z’ers en millennials. Hoe duurzaam het is om een grote hoeveelheid van deze cd’s uit te strooien over bijvoorbeeld Noorwegen of Zwitserland weten we niet, maar baat het niet, dan schaadt het niet.

8. De ijzige blik van iemand die in gedachten nog bezig was een grap goed te formuleren maar werd afgetroefd door iemand die een soortgelijke grap veel slechter formuleerde en daarmee tóch de lachers op z’n hand kreeg.
Duurzaam en overal voorhanden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In aanvulling op 6 (“Een man die klaagt dat het koud is”) is het veel beter om cursussen te geven over hoe je kan klagen dat het koud is En nog beter: coaches opleiden die mensen kunnen begeleiden om beter en vaker over de kou te klagen. En alle opleiding gratis met het STAP-budget

Reageer