Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Flixbus gaat experimenteren met ‘Flixrug’ tussen Europese steden

Het Duitse bedrijf Flixbus is van plan om naast bussen nu ook ruggen in te zetten als vervoersmiddel tussen Europese steden. De budgetvervoerder experimenteert nu enkel nog met Flixruggen tussen Nederland en Duitsland, maar is van plan om binnenkort door heel Europa mensen per rug te vervoeren.

“Je merkt dat er steeds meer vraag is naar duurzame vervoersmiddelen”, zegt André Schwämmlein, CEO van Flixbus. “Deze vernieuwende methode is nagenoeg klimaatneutraal. De enige brandstof die je nodig hebt is een broodje pindakaas en misschien een flesje water. En het is voor ons ook nog een goedkopere optie. De Flixrug kan afhankelijk van de hoeveelheid bagage van de passagiers maximaal zes mensen tegelijk vervoeren. Dat is minder dan in een bus passen, maar je hebt ook geen benzinekosten en wegenbelastingen. Dus uiteindelijk is het toch rendabel.”

Liselot (23) mocht een proefrit maken en was zeer te spreken over de Flixrug. “Het is een totaal andere manier van reizen. Je staat veel directer in contact met de natuur. Het was heerlijk om op en neer te deinen en het landschap heel langzaam aan je voorbij te zien trekken. Het was ook gezellig met de andere passagiers. Uiteindelijk bouw je toch een band met elkaar op als je zo’n lange tijd op elkaar zit.”

De prijs van een ritje tussen Amsterdam en Berlijn ligt nu rond de €8,50 maar zal in de toekomst mogelijk nog dalen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *